Máxima inspecteert haar nieuwe gordijnen

Koningin Máxima inspecteert haar nieuwe gordijnen in Tilburg.

koningin máxima tilburg

En, vallen ze in de smaak?

Koningin Máxima reisde vandaag af naar Tilburg om de tentoonstelling Koninklijk borduren te openen in het TextielMuseum. Een heel bijzondere voor HM, want de afgelopen maanden werkte ze zelf ook mee aan de nieuwe gordijnen voor haar Huis ten Bosch.

Ze woonde meerdere workshops bij en zette zelf ook de draad in de zijden gordijnen – al gaf ze desgevraagd wel aan dat het er niet zoveel van gekomen was als ze had gehoopt in dit drukke werkjaar.

koningin maxima tilburg
© Brunopress

Verschillende handwerkgroepen uit het hele land hielpen de koningin met het handgedeelte van het borduurwerk, maar een groot deel werd in Tilburg ook machinaal geborduurd.

De nieuwe gordijnen zijn een eigentijdse remake van de 18de-eeuwse zijden gordijnen uit de Chinese Zaal van Paleis Huis ten Bosch. Bij de tentoonstelling, die tot en met 29 mei 2023 te bezoeken is krijg je een blik achter de schermen van de totstandkoming van de gordijnen.

koningin maxima tilburg
© Brunopress

Dat Máxima een handje hielp bij het project is zo gek nog niet: HM gaf ooit aan Arianna Huffington toe dat ze ter ontspanning thuis graag een borduurseltje doet.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in