Koningin Mathilde's stijl: het is óf braaf óf fabulous

Mathilde Dries van Noten
© Belgische Monarchie

Eerlijk? Koningin Mathilde van België kan soms best een beetje last hebben van stijlsleur. Qua verzorgd is het altijd dik in orde, maar soms zie je door de vele Natannetjes amper nog het verschil tussen haar publieke momentjes.

Mathilde Dries van Noten
© Belgische Monarchie

En soms… kan ze je enorm verrassen. Zoals bij de contraprestatie tijdens het staatsbezoek aan Zuid-Afrika, in een flamboyante Dries van Noten. Het is een jurk, maar zou ook geweldig zijn geweest als jumpsuit.

Mathilde roze griekenland
© Getty Images

Deze roze zuurstok zou ook zomaar een Driesje kunnen zijn, wederom op dag 2 van een staatsbezoek, ditmaal aan Griekenland.

Mathilde Litouwen Natan
© Getty Images

Nog een voorbeeld, van het staatsbezoek aan Litouwen. Oké, het is misschien een béétje een gordijn, maar wel vrolijk en apart. En van Natan Couture: Edouard Vermeulen zou eens wat vaker uit zijn comfortzone moeten ontwerpen.

Mathilde Natan
© Belgische Monarchie

Vooruit nog eentje, ook van Natan. Gedragen bij het lenteconcert in het paleis: de kleurencombinatie is apart, het model niet symmetrisch en zo'n print kan ze hebben.   

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in