Griekse royals verhuizen niet naar Athene na de dood van koning Constantine

Griekse royals

Na het overlijden van voormalig koning Constantine van Griekenland, gonsde het opeens van de geruchten dat kroonprins Pavlos en zijn vrouw naar Athene zouden verhuizen.

Griekse royals
© Getty Images

Pavlos is als oudste zoon nu in naam het hoofd van de dynastie, die al sinds de jaren zeventig niet meer aan het land is gekoppeld: Griekenland is een republiek.

Dat wil niet zeggen dat ze geen warme banden onderhouden met hun roots, maar het blijft toch echt bij er vakantie vieren onder de Griekse zon. Het stel woonde lang in Londen en sinds een jaar of wat in New York, waar ze het erg naar hun zin hebben. Woordvoerder Ivi Macris laat weten dat de geruchten niet kloppen: "De verwachting is dat ze meer tijd samen zullen doorbrengen als ze in Athene zijn, maar dat is het ook."

Griekse royals
© Getty Images

Een ander gerucht was dat voormalig koningin Anne Marie, de jongste zus van koningin Margrethe van Denemarken, terug zou keren naar Kopenhagen. Andere zus prinses Benedikte verblijft daar veelvuldig, nu alle zussen weduwe zijn, zou je je kunnen voorstellen dat ze elkaar wat vaker opzoeken. Maar ook dit ontkent Macris: "De koningin is niet van plan Athene te verlaten."

Griekse royals
© Greek Royal Family

Anne Marie, hier met man en kleinkinderen in 2014, woonde met Constantine lang in Porto Cheli, maar het stel verhuisde vanwege zijn gezondheidsproblemen vorig jaar naar Athene.

Daar wonen ook hun zoon prins Nikolaos en zijn vrouw, prinses Tatiana. Prinses Alexia woont in Spanje, prinses Theodora in Los Angeles en prins Philippos in New York. Familiemeetings tijdens vakanties it is!

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in