Diana’s Magic: jurk voor 600.000 dollar onder de hamer

Another day, another Diana-veiling die uit de hand loopt.

Diana 1996

Eerst was het vorige week het gigantische Attallah-kruis van de prinses dat door niemand minder dan Kim Kardashian werd aangekocht, nu is er wéér een shock-veiling rondom prinses Diana.

Mario Testino Diana

Een jurk die ze ooit famously een paar maanden voor haar dood droeg tijdens een fotosessie voor het magazine Vanity Fair (hierboven) is in New York voor zes keer zoveel geld als verwacht de deur uit gegaan. Zo maakt veilinghuis Sotheby’s bekend.

Diana jurk Sotheby's

De jurk, een paars fluwelen nummertje van Victor Edelstein werd in waarde geschat rond de 100.000 dollar, maar dat pakte dus even anders uit. Het is nu de meest waardevolle jurk ooit geveild door het huis.

Diana droeg de jurk trouwens niet alleen in Vanity Fair, maar ook op een van haar eerste officiële portretten. Geschoten door niemand minder dan Anthony Armstrong-Jones ook nog, de toen al ex-man van prinses Margaret. De jurk is ook te zien op dit portret dat in het Royal Marsden Hospital hangt.

Diana portret

Er is niets bekend over de koper, maar het zal toch niet wéér Kim K. zijn? Is dat wel zo, dan krijgen we er vast snel lucht van. Want toen heeft Sotheby’s (de Londense tak in dat geval) er ook gewoon een persberichtje van gemaakt.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in