Deze vrouw gaat de jonge Máxima Zorreguieta spelen!

Delfina Chavez Maxima

Videoland maakt een Nederlandse versie van The Crown.

Videoland is lang op zoek geweest naar de perfecte actrice om koningin te spelen in een serie over het leven van de Argentijnse. En die actrice is gevonden: het wordt Delfina Chaves (27), waar Nouveau al eerder over berichtte.

Delfina Chavez
© Brunopress

Die droeg bij de presentatie een rood powerpak, een geruststellend teken dat ze het personage helemaal heeft begrepen.

Martijn Lakemeier Delfina Chaves Maxima
© Videoland / Jasper Suyk

Willem Alexander wordt gespeeld door Gouden Kalf winnaar Martijn Lakemeier (29). Hij is onder anderen te zien geweest in ‘De Oost’, ‘Hollands Hoop’, ‘Oorlogswinter’ en de BBC Two serie ‘Marie Antoinette’. Martijn: “Ik heb geen moment getwijfeld om de rol van Willem-Alexander te spelen. Een eer en een uitdaging om invulling te geven aan wat zich buiten het zicht van de pers afspeelde in de periode waarin Máxima en Willem-Alexander stapelverliefd op elkaar werden.”  

Willem-Alexander Maxima 2002
© Getty Images

De Videolandserie gaat over de jonge Máxima (hier rechts in 1999). Vanaf het moment dat bekend werd dat de toen nog kroonprins Willem-Alexander Máxima Zorreguieta aan de haak had geslagen, stond ze in de schijnwerpers. En daarna hield het rumoer niet op.

Toen Willem-Alexander haar ten huwelijk vroeg, haalde het verleden haar in en barstte er een verhitte discussie los over haar vaders politieke carrière in het foute Videla-regime. Máxima groeide desondanks uit tot de populairste van alle Oranjes. Wat maakt haar zo geliefd in Nederland? 

Willem-Alexander Maxima 2002
© Getty Images

De serie Máxima is gebaseerd op het boek Moederland: De jonge jaren van Máxima Zorreguieta door Marcia Luyten. Het wordt volgens Peter van der Vorst de duurste Videolandserie ooit. De opnames beginnen in juni, er wordt gedraaid in Argentinië, New York, Spanje en Nederland en we worden getrakteerd op 6 afleveringen van 50 minuten. De reeks zal in 2024 te streamen zijn.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in