De tbs van de stalker van prinses Amalia wordt verlengd

De Prinses van Oranje kan even opgelucht ademhalen 

Door Ella Vermeulen
prinses amalia

De tbs-opname van Wouter G., de bedreiger van prinses Amalia, wordt met twee jaar verlengd.

Daartoe heeft de rechtbank Overijssel dinsdag besloten. De rechtbank stelt dat er nog sprake is van een stoornis bij de 34-jarige man en acht de kans op herhaling groot.

Het Openbaar Ministerie had de rechtbank ook om een verlenging van de tbs met twee jaar gevraagd. De man zelf vroeg om het beëindigen van de behandeling. G. werd in november 2020 veroordeeld wegens het bedreigen van de Prinses van Oranje.

Wouter G. kreeg twee jaar terug tot 3 maanden cel en tbs met dwangverpleging voor de duur van maximaal 4 jaar opgelegd. Hij had berichten gestuurd naar het Instagram-account van prinses Amalia en van een vriend van haar.

Hij zou de prinses persoonlijk benaderen op Koningsdag en schreef dat er geen ontkomen aan was. Ook beschreef hij seksuele handelingen die hij haar aan zou doen en stelde te sparen voor een pistool. De rechtbank concludeerde destijds dat de man een obsessie voor het Koningshuis heeft ontwikkeld en in het bijzonder voor prinses Amalia.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in