De dames Windsor hadden even overlegd: blauw en crème it is!

Kate Commonwealth

Prinses Anne doet niet aan groepsdruk, zoveel is duidelijk.

De eredivisie van de Windsors meldde zich vanmiddag in Westminster Abbey voor een dankdienst ter ere van Commonwealth Day. Dit eerbetoon aan het Britse Gemenebest krijgt altijd wat extra aandacht, ook omdat steeds meer landen van dit verbond zich onafhankelijk verklaren en men de rest graag binnenboord wil houden.

Camilla Commonwealth
© Getty Images

Vandaar dat koning Charles zo'n beetje alle werkende royals had opgetrommeld. De dames leken vooraf even te hebben overlegd over het totaalplaatje, want Camilla, Catherine en Sophie droegen allemaal blauw en/of crème. De look van de koningin was niet spraakmakend, het feit dat ze in de storm haar goed wist te behouden was dat wel. Opgespeld: de broche met de Russische saffier uit de collectie van haar wijlen schoonmoeder.  

Kate Commonwealth
© Getty Images

De hoed van de prinses van Wales moet met zeventien hoedenspelden in heur haar vastgestoken zijn want hij durfde niet eens te bewegen, laat staan wegwaaien. Ze droeg een familiebroche die nog van koningin Alexandra is geweest: het motief bestaat uit de veren van de Prins van Wales. Ze droeg een nieuwe blauwe Erdem met crèmekleurige bloemetjes (zou ie helemaal omkeerbaar zijn?), een Emmy clutch en haar trusty Gianvito Rossi pumps.

Commonwealth Kate
© Getty Images

In zo'n heerlijke knoet kun je aardig wat vastzetten. 

Sophie Commonwealth
© Getty Images

De kersverse hertog en hertogin van Edinburgh glunderden nog wat na van hun promotie, Sophie was prachtig in crème en droeg de zwart met witte pareloorbellen van haar bruiloft die mooi matchten bij de zwarte strik aan de achterkant van haar hoed.

Anne Commonwealth
© Getty Images

Prinses Anne was vermoedelijk óók getagd in de familieapp qua kleding, autonoom als ze is, ging ze toch echt voor groen. En niemand draagt een stoere hoed zo schalks als zij. Ook dit exemplaar bleef keurig zitten, met dank aan indrukwekkende spelden en haar vertrouwde knot.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in