Camilla’s kerstcover: alle royals verzamelen!

Camilla

De eerste cover van de nieuwe Queen is een feit.

Koningin Camilla heeft een druk tijdschriftenjaar achter de rug. In juli schitterde ze al op Country Life Magazine met foto’s gemaakt door schoondochter Catherine. En nu heeft ze haar eerste geposeerde cover als koningin te pakken.

Camilla werkt mee aan de kersteditie van de Britse Good Housekeeping en poseerde in het rood voor een kerstboom.

Dat deed ze niet zomaar voor de leuk natuurlijk: het blad geeft Camilla de kans om een lichtje te laten schijnen op haar liefdadigheidswerk voor SafeLives. Dat is een organisatie die zich inzet tegen huiselijk geweld.

Camilla Good Housekeeping
© Good Housekeeping

“Het werk van SafeLives gaat me aan het hart omdat ik zoveel vrouwen en mannen heb mogen ontmoeten die in permanente angst leven”, deelt de koningin in het blad. “Hun verhalen achtervolgen me. Keer op keer vertelden ze me wat ze vooral willen: dat het uit is met de stilte rondom dit onderwerp.”

Camilla is niet de enige Britse royal die meewerkte aan het nummer, dat nog met goedkeuring van koningin Elizabeth tot stand kwam. Ook prinses Catherine, prinses Anne, gravin Sophie, prinses Alexandra en de hertogin van Gloucester gaven interviews over hun favoriete goede doelen.

Een musthave blad dus dat in Nederland via een omweg en een beetje creatief Googelen ook te krijgen is. En er komen vast delen van de interviews op de site van het magazine.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in