Brekend! Prins Andrew legt taken neer

Door Ella Vermeulen
Brekend! Prins Andrew legt taken neer

Zijne Koninklijke Hoogheid is persona non grata geworden.

Prins Andrew, de hertog van York, legt zijn koninklijke taken neer. Hij zal voorlopig geen publieke functies meer vervullen, meldt Buckingham Palace. Het besluit is genomen in overleg met koningin Elizabeth.

Het besluit komt na de enorme fall-out na zijn interview met de BBC. Daarin toonde hij weinig spijt over zijn connecties met veroordeelde pedofiel Jeffrey Epstein, die eerder dit jaar zelfmoord pleegde in zijn cel. In de dagen daarna trokken de sponsors van de projecten van de prins zich één voor één terug of wilden zich 'beraden' op de samenwerking. Andrew, onder grote druk van Buckingham Palace - dat de schade aan de monarchie wil beperken - heeft nu besloten de eer aan zichzelf te houden:

De toon van zijn reactie is aanzienlijk empathischer dan het gekraai waarmee Andrew het interview eerder nog 'een groot succes' noemde. De afgelopen dagen moeten een pittig leermoment voor hem zijn geweest.

Brekend! Prins Andrew legt taken neer

Slachtoffers van Epstein, zoals Virginia Giuffre die zegt op haar zeventiende tot drie keer toe door Jeffrey naar de prins te zijn gestuurd, willen dat het recht zijn loop heeft.

Zij is het meisje op deze inmiddels beruchte foto. De FBI laat al maanden weten met Andrew 'te willen praten' over zijn contacten met Epstein. Je zou denken dat de prins daar nu alle tijd voor heeft. 

Foto's (c) ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in