Beeldig op Bonaire: de looks van Máxima en Amalia

Oranjes op Bonaire 2023

Het was een mooie melange van hi-low fashion, bestand tegen het warme weer, met ook een vleugje #DiplomaticDressing.

Vandaag is even een rustdag voor koning Willem-Alexander, koningin Máxima en  kroonprinses Amalia (én hun team én het perscorps dat is meegereisd), na een lange, boordevolle dag op Bonaire. Dit viel ons op aan de looks die al zijn langsgekomen.

Aankomst

Oranjes bonaire aankomst
© Brunopress

Als het gaat om Flag Dressing, zit je op Bonaire goed met wit en blauw. Máxima en Amalia hadden het memo gekregen en zagen er blanc et bleu uit bij aankomst.

Oranjes op Bonaire 2023
© Brunopress

Máxima's witte top en broek zijn van Massimo Dutti, de blauwe blazer is van Max Mara.

Amalia droeg een blauwe Diane von Furstenberg en maakte meteen kennis met de gevolgen van een stevige bries. Live and learn. En loodveters.

Zaterdag

De zaterdag bood een bomvol programma dat van vroeg tot laat was volgepland, want ZM houdt niet van lanterfanten op werkbezoek.

Oranjes op Bonaire 2023
© Brunopress

Máxima koos wijselijk voor een koele Zimmermann: de lange mouwen lijken warm, maar sleepten HM al door menig tropisch werkbezoek heen. In de bus lagen al een paar ballerina's en sneakers klaar: op hoge hakken door een strand ploegen is niet te doen.

Amalia droeg een Natan Couture die ook prinses Elisabeth in de kast heeft: een heel lichtblauwe (blauwgrijze?) zedige slipdress met erover een iets transparante print. Het oogde lieflijk en fladderde lekker in de wind. De achterkant was wat langer, wat de jurk heerlijk prinses-met-een-sleepje maakte.

Avondprogramma

De eerste officiële dag op het eerste eiland van de Royal Tour Cariben werd afgesloten met het Taste of Bonaire Festival.

Oranjes op Bonaire 2023
© Brunopress

Máxima koos voor zomers wit van Zara, met grote goudkleurige sieraden.  

Oranjes op Bonaire 2023
© Brunopress

De look was passend voor een informeel samenzijn met eten, drinken en muziek in tropische temperaturen. 

Oranjes op Bonaire 2023
© PPE Agency

En zo'n leuk avondtasje maakt zelfs een eenvoudige witte look een beetje glam. Het is van Sarah's Bag, label ID's met dank aan fashion detective Josine van Modekoningin Máxima.

Voor de afsluiting van het bezoek aan het eerste eiland van de Royal Tour Caribbean droeg Amalia haar favoriete kleur geel (die ook in de vlag van Bonaire zit), wat met het witte jasje de cirkel mooi rond breide

Oranjes op Bonaire 2023
© Brunopress

De Oranjes komen maandagochtend aan op Aruba, waar in Oranjestad een welkomstceremonie plaatsvindt op het Wilhelminaplein. Iets zegt ons dat Amalia ook daar zal worden overladen met prachtige tekeningen: de kinderen op Bonaire waren alvast dol op haar!

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in