Beatrix 85: geen groot feest, wel naar Jumping

Traditie is traditie.

Beatrix 2023

Voor haar 80e gaf ze een groot bal, maar dit jaar is er niets aangekondigd voor de 85e verjaardag van prinses Beatrix. Die haar verjaardag vooral rustig lijkt te willen vieren.

Zonder Willem-Alexander, Máxima en Amalia natuurlijk (die vast even FaceTimen vanaf Aruba). En ook zonder visite van kleinkinderen Alexia, Claus-Casimir en Leonore, die alle drie in het buitenland studeren.

Zelf was Beatrix in 1958 op reis door ‘De West’ , zij het in haar eentje

Beatrix 1958

Maar vast met genoeg aanloop morgen, op Drakensteyn. Als de prinses daar voor kiest dan.

Ze heeft haar eerste verjaardagstraditie immers al achter de rug, en woensdag wacht haar een werkdag. De prinses was zaterdag, zoals eigenlijk elk jaar buiten de pandemie om, aanwezig bij Jumping Amsterdam, een paardensportevenement. Niet echt incognito, dat gaat niet als voormalig koningin met coupe herkenbaar. Maar wel als privépersoon (en vermoedelijk weer met nichtje Margarita, want ook dat is traditie).

Het schijnt voor de prinses elk jaar weer een hoogtepunt te zijn, helemaal omdat het altijd in het laatste weekend van januari en dus rond haar verjaardag valt.

Margarita Beatrix

Woensdag zien we de prinses voor het eerst dit jaar solo in actie (ze was ook aanwezig bij de nieuwjaarsontvangsten): ze is dan aanwezig bij de herdenking van de Watersnoodramp, dan precies zeventig jaar geleden.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in