Andrew-interview: van de regen in de drup

Andrew-interview: van de regen in de drup

Prins Andrew gaf zaterdag een interview aan BBC's Emily Maitlis over zijn vriendschap met Jeffrey Epstein. En dat pakte ramzalig uit, voor de veelbesproken prins.

De reacties op het interview zijn niet mals. 'Een masterclass in hoe PR níet werkt', noemt een vooraanstaande Britse krant het. 'Het interview riep meer vragen op dan het beantwoordde', stelt een ander met recht. De zoon van koningin Elizabeth zou zelf ook spijt hebben van het interview, dat je hieronder terug kunt kijken of hier kunt lezen.

Veroordeelde pedofiel

De prins is al jaren verwikkeld in het schandaal rondom zakenman Jeffrey Epstein, de veroordeelde pedofiel die eerder dit jaar zelfmoord pleegde in de gevangenis. Hij was nauw bevriend met de prins, die er van verdacht wordt zelf ook seks te hebben gehad met jonge vrouwen uit Epsteins netwerk.

Het interview moest eens en voor altijd duidelijkheid geven over zijn banden met Epstein, maar daar slaagde prins Andrew sowieso niet in dit weekend. Eigenlijk riepen zijn ontboezemingen alleen maar meer vragen op. Hoe nu verder, is de vraag op iedereens lippen in Groot-Brittannië.

Andrew-interview: van de regen in de drup

Hoe nu verder

Gloria Allred, die vijf van Epsteins slachtoffers verdedigt laat via de Britse krant The Guardian weten: "De prins zou nu vrijwillig moeten gaan praten met de FBI en de aanklagers in New York die de aantijgingen tegen Epstein ook na zijn dood voortzetten. Hij heeft besloten publiek te gaan met dit interview, en mensen beslissen nu zelf of ze hem wel of niet geloven. Maar feit is dat er over de slachtoffers bitter weinig is gezegd in het interview. Hij heeft ze gewoon genegeerd."

Wordt vervolgd...

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in