Amalia: ophef in Argentinië

Amalia: ophef in Argentinië

Onze kroonprinses is trending topic op Argentijnse bodem.

Ook in Argentinië is onze Oranje-zomerfotosessie ze niet ontgaan. Ze zijn daar immers óók hartstikke trots op hun Argentijnse koningin Máxima én de prinsessen bij wie Argentijns bloed door de aderen stroomt. Maar dat de fotosessie van dit jaar zó groot in het nieuws is momenteel, is om minder gezellige reden.

Aanleiding voor alle oproer rondom Amalia is deze cover van het Argentijnse celebrity-magazine Caras:

Amalia: ophef in Argentinië

Kop: 'La hija mayor de maxima luce con orgullo su look plus size' — Maxima's oudste dochter pronkt trots met haar plus size-look. En daar wringt het 'm, want waar het magazine ook kopt dat Amalia in ons land nog wel eens gepest wordt om haar uiterlijk, wordt het nu zélf beticht van treiterijen.

Het liep zelfs zó hoog op bij de Argentijnen dat meerdere televisieprogramma's het opnamen voor Amalia, die de storm hopelijk lekker aan zich voorbij laat gaan aan het zwembad in Griekenland.

De hoofdredacteur van Caras was al gedwongen om zich uit te spreken over de bedoeling van het artikel, en die was kennelijk bepaald niet pesterig bedoeld. "Wij zijn er juist voorstander van dat mensen doen wat ze zelf willen, dat mensen niet gestigmatiseerd worden op basis van hun uiterlijk."

Amalia is juist een inspiratie, meldt zij. "Iemand die we graag een stem willen geven. En misschien, als ze dat had gemogen, had ze ons artikel zelf wel een like willen geven op social media."

Amalia: ophef in Argentinië

Beeld: CARAS, Brunopress

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in