Victoria Koblenko en Evgeniy Levchenko helpen Oekraïne aan generatoren

Zelden is een fundraiser zo nuttig geweest.

Door Ella Vermeulen
Victoria Koblenko en Evgeniy Levchenko

Victoria Koblenko en Evgeniy Levchenko hebben binnen vier dagen ruim 100.000 euro voor Oekraïne opgehaald. Het stel is via het platform GoFundMe een campagne gestart om geld op te halen waarmee generatoren kunnen worden gekocht voor ziekenhuizen in Oekraïne.

Door bombardementen is het elektriciteitsnet in bepaalde gebieden in Oekraïne platgelegd. De generatoren zijn nodig voor stroom in de ziekenhuizen.

Victoria Koblenko en Evgeniy Levchenko
© Nouveau

"Als er geen licht is, kunnen er geen flesjes worden opgewarmd voor baby's en kunnen er geen operaties in ziekenhuizen plaatsvinden", laten Koblenko en Levchenko in een verklaring weten. "De winter wordt bar en koud als de raketregen van Rusland op energiecentrales in Oekraïne aanhoudt."

Victoria Koblenko en Evgeniy Levchenko
© Nouveau

Een generator kost 1.000 euro per stuk. Het stel wilde minstens tien generatoren naar Oekraïne brengen, maar kan door alle giften nu al meer dan honderd generatoren aanschaffen.

Als je ook iets wilt geven: Go Fund Me Generatoren Oekraïne

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in