Verdrietig nieuws: Tineke Verburg (64) overleden

Verdrietig nieuws: Tineke Verburg (64) overleden

De beschermheilige van alle bedrogen vrouwen is niet meer.

Oud-televisiepresentatrice Tineke Verburg is zaterdag in Amsterdam overleden. Verburg is 64 jaar geworden, dat meldt AvroTros zondag namens de familie.

Tineke werd vooral bekend als omroepster in de tijd dat we nog slow tv hadden, ze begon haar loopbaan in 1979 bij de Tros. Maar ze werd daarnaast ook een legende onder alle bedrogen vrouw door briljant wraak te nemen op haar ex, sportjournalist Jos Kuijer. Jos verruilde Tineke voor schrijfster Patty Harpenau en dat liet Tineke niet ongemerkt voorbij gaan: woedend knipte ze alle bovenste knoopjes van zijn overhemden af toen hij haar verliet. Ze deed ze in een vuilniszak en legde er een briefje op met de tekst: ‘Ze kan toch zo goed naaien?’ 

Verburg presenteerde later onder meer programma’s als Tros Aktua, waarvoor ze ook zelf reportages maakte in binnen- en buitenland, Tros Triviant, Hollywood Boulevard, Lunch TV en vooral programma’s rond het Nederlandse bedrijfsleven: Tros Aktua Export, de World Trade Show en Tros Aktua in bedrijf. Na haar afscheid van de Tros ging Verburg aan de slag voor RTL. Ze maakte daar programma's als Nederland in bedrijf (2004-2006), VakwerkNL (2007) en Supervrouwen (2015).

Verdrietig nieuws: Tineke Verburg (64) overleden

Verburg was al enkele maanden ziek en laat zoon Tim (hier staat ze met hem op de foto in 2015) en een kleinzoon achter.

Online stromen de condoleances van collega inmiddels binnen.

Foto's (c) Brunopress