Truus van Gaal: 'Ik kreeg de meest vreselijke berichtjes'

Truus van Gaal: 'Ik kreeg de meest vreselijke berichtjes'

Vrouw van de bondscoach zijn is niet altijd leuk…

Truus van Gaal stond niet te springen toen haar man Louis opnieuw koos voor de rol als bondcoach van Oranje. Geen wonder, want ze heeft er geen prettige ervaringen mee.

Die komen voort uit de vorige periode waarin Louis het nationale elftal leidde. Dit was in de aanloop naar en tijdens de wereldkampioenschappen in Brazilië.

Het was een voor Nederland zeer geslaagd toernooi, maar Truus ervoer de successen van Louis destijds met gemengde gevoelens. Dat omdat ze toen al tijden bedreigd werd vanwege het werk van haar man. "Het geval is dat bijna niemand Louis’ telefoonnummer heeft en heel veel mensen wel het mijne, omdat dit al twaalf jaar hetzelfde is," zei Truus hier eerder over in Story.

Truus van Gaal: 'Ik kreeg de meest vreselijke berichtjes'

"Toen Louis bondscoach was, kreeg ik om de haverklap de meest vreselijke sms’jes van mensen die ik niet ken, met teksten als: Wacht maar, we weten je te vinden," vervolgt ze. "Zelfs berichten waarin mij de verschrikkelijke ziekte werd toegewenst waar Louis’ eerste vrouw aan overleden is."

We wensen Truus – een leuke slimme en sterke vrouw - een nieuw nummer en een rustige periode als vrouw-van-de-bondscoach toe.

Louis Van Gaal heeft twee dochters met zijn eerste vrouw Fernanda, die in 1994 overleed aan alvleesklierkanker. Sinds 2008 is hij getrouwd met voormalig PR-manager Truus Opmeer, met wie hij toen al 12,5 jaar een relatie had.

Foto's (c) Brunopress

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in