Tjitske Reidinga: bloemen en troost als Moederdag pijnlijk voor je is

Tjitske Reidinga
© Nouveau

Moederdag is een dag die voor velen synoniem staat voor ontbijt op bed, zelfgemaakte creaties en bloemen. Maar het is voor sommige mensen ook een confronterende dag.

Denk aan moeders die een kind hebben verloren, kinderen die geen moeder meer hebben of vrouwen die het niet lukt om zwanger te worden. Initiatiefneemster Tjitske Reidinga wil deze mensen een hart onder de riem steken. Op maandag 15 mei, de dag na Moederdag, deelt zij gratis bloemen uit aan iedereen die wel wat troost kan gebruiken of troost wil bieden op deze dag. 

Bloemeninstallaties

Tjitske is niet alleen bekend als actrice, maar staat ook bekend om haar prachtige bloemeninstallaties en -creaties.

Tjitske Reidinga Moederdag bloemen
© .

Tjitske: “Sinds twee jaar ben ik werkzaam op de bloemenmarkt op het Amstelveld in Amsterdam. Door mijn werk zie ik wat voor verschil bloemen kunnen maken. Hierdoor heb ik het idee gekregen om een zee van bloemen op het Amstelveld in Amsterdam te creëren. Hier kunnen mensen zelf gratis boeketten samenstellen. En misschien is er ook ruimte om een praatje met elkaar te maken.”

Lief gebaar

Tjitske Reidinga bloemen moederdag
© .

Tjitske deelde haar idee op Instagram en de reacties stroomden binnen van mensen die zich aangesproken voelden door haar bericht. Om ervoor te zorgen dat er die dag genoeg bloemen zijn, zocht de actrice samenwerking met Bloemenbureau Holland.

Bloemenbureau helpt mee

Yvonne Watzdorf, Bloemenbureau Holland: “Aan dit prachtige initiatief werkt Bloemenbureau Holland graag mee. Een bos bloemen kan helpen om verdriet en pijn even te verminderen. Maandag 15 mei vormen bloemen een eerbetoon aan het moederhart. Een dag om moeders te herdenken die er niet meer zijn. Die verlangen naar een kind dat niet kwam en rouwen om een kind dat er niet meer is. Namens de sierteeltsector ondersteunen wij de actie om zo veel mogelijk mensen met bloemen een hart onder de riem te steken.” 

Het initiatief van Tjitske Reidinga en Bloemenbureau Holland start op maandag 15 mei om 9.00 uur en duurt tot 17.00 uur, op het Amstelveld in Amsterdam. Iedereen is welkom voor wie Moederdag confronterend is.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in