Olga Commandeur over online daten als Divera

Olga Commandeur Frank Maanders
© Getty Images

Olga Commandeur stopt met Nederland in Beweging omdat ze het tijd vindt om andere dingen te gaan doen, onder andere met Frank Maanders, haar tweede man. "Jaap Dekker was mijn ex-man, de vader van mijn twee kinderen, een muzikant," zegt ze in de Volkskrant. "Ik heb een mooie tijd met hem meegemaakt, maar ook een mindere."

"Ik was 18 en Jaap was 30 toen we elkaar leerden kennen. Ik was een keer op tv geweest. Jaap benaderde mij daarna voor een rubriek in de Arnhemse Courant, waarin hij ontmoetingen met mensen beschreef. Of ik een keer met hem wilde dineren.

'Meteen verliefd'

Ik had net een blessure, dus ik had er eigenlijk niet zo’n zin in. Later kwam het er alsnog van. Ik was meteen verliefd. Een heel leuke man, maar ook heel aanwezig en dominant. We hebben heel lang samengewoond in Amstelveen."

"Op mijn 42ste kwam het tot een scheiding. Ik was 18 toen ik met Jaap ging, ik had eigenlijk nooit gepuberd. Ik wilde uitzoeken wie ik eigenlijk ben en wat ik leuk vind."

Internetdaten

"Iets later ben ik gaan internetdaten en toen kwam ik Frank tegen. Hij paste eigenlijk veel beter bij mij. We laten elkaar erg in onze waarde."

Wie is Divera?

Ze zat niet onder haar eigen naam op de datingsite, maar als Divera. "Divera is mijn derde doopnaam. Voluit heet ik Olga Alida Divera. Een vriendin van mij had een leuke man ontmoet via relatieplanet.nl Ik dacht: laat ik dat ook eens proberen. Maar ik wilde niet onder Olga Commandeur, want straks kwamen er van die rare gasten op mij af. Vandaar Divera. En ik had geen profielfoto."

Leuke man

"Voor de rest klopte alles in mijn profiel. Twee kinderen, woonachtig in Amstelveen. Op een dag zag ik Frank op de site, een leuke man. We begonnen te communiceren. Ik sloot altijd af met Divera, maar een keer schreef ik ‘Groetjes, Olga’. Toen zei hij: wat is het nou? Olga of Divera? Uiteindelijk werd het wel duidelijk dat het om mij ging, Olga Commandeur. Hij schrok en dacht: shit, hoe kom ik zo snel mogelijk van mijn buikje af!"

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in