Monic Hendrickx (56): 'Je kunt niet de hele dag gelukkig zijn'

Monic Hendrickx
© Brunopress

Je kunt momenteel niet om actrice Monic Hendrickx (56) heen: ze speelt maar liefst in drie series, De Joodse Raad (volgend jaar op televisie), Arcadia (nog te zien op NPO plus) en Ferry de serie, die sinds begin mei op Netflix te zien is. En denkt tussendoor na over wat ze nog meer wil gaan doen.

Nieuwe fase

Over haar bezinningsfase zegt ze in Margriet: ' Het is een proces waar ik soms heel bewust mee bezig ben en soms fladdert het met mij mee door alle dagelijkse dingen die ik moet doen. Maar het is fijn zo, ik wentel me erin en ik zie wel welke kant het opgaat. Dat is fijn hoor, die rust. Deze tijd van bezinning is er omdat ik zowel in mijn werk als privé in een nieuwe fase ben beland."

Dochter uitgevlogen

"Mijn dochter Javaj vliegt uit. Ze heeft een heel eigen, zelfstandig leven en heeft haar ouders niet nodig. Dat betekent dat Ralph en ik ineens naar elkaar kijken en denken: wat gaan wij doen? Want dat gezin dat we waren is veranderd, en dat betekent dat wij, zowel als persoon en als stel, ook veranderen. We moeten een nieuw evenwicht vinden. Wat gaan we doen? Wat willen we nog?"

'Het is goed'

Over de huidige dwang van gelukkig 'moeten' zijn: "Op bijna hysterische manier: gelukkig in je werk, in de liefde, in alles wat je doet en eet en ervaart. Je kunt natuurlijk niet de hele dag gelukkig zijn, maar er zijn wel momenten dat dingen samenkomen en dat je denkt: het is goed. En dat is een heel fijne staat van zijn. Maar dat zijn momenten die je niet krampachtig moet willen pakken, anders zijn ze weg. Misschien is dat ook geluk, dat je het kunt loslaten."

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in