Michelle Obama: 'Na ons vertrek uit het Witte Huis heb ik een half uur gesnikt'

Michelle Obama

Wie de beelden van de inauguratie van Donald Trump in 2017 meekreeg, viel het al op: Barack Obama was één en al ernst, maar kalm en Michelle (59) was een beheerst donderwolkje.  

Michelle Obama
© Getty Images

In haar nieuwste podcast vertelt ze hoe zwaar die laatste dag in de Amerikaanse ambtswoning, haar viel. "We verlieten het huis waar we acht jaar lang hadden gewoond, het enige thuis dat onze kinderen echt kenden," zegt ze. "Ze herinnerden zich Chicago nog wel, maar ze hadden meer tijd in het Witte Huis doorgebracht dan waar dan ook. Dus we zeiden ook vaarwel tegen de staf en alle mensen die hadden geholpen om hem groot te brengen."

Michelle Obama
© Getty Images

Michelle hield zich groot tot de deuren van Air Force One zich achter haar sloten, voor hun laatste vlucht met het presidentiële vliegtuig. "Toen de deuren dicht waren, heb ik een half uur onophoudelijk gesnikt," zegt Michelle over de ontlading. "We waren acht jaar overeind gebleven, je hield je goed."

Michelle Obama
© Getty Images

Ze legt uit dat ze bij de inauguratie van Baracks opvolger inderdaad niet in een opperbeste stemming was: "Om daar op dat podium te zitten en het tegenovergestelde te zien van waar wij voor stonden – er was geen diversiteit, er waren geen mensen van kleur. Geen weerspiegeling van wat Amerika in bredere zin is." Ze voelde vooral teleurstelling "maar je moest je goed houden, zoals je acht jaar had gedaan."

Michelle's podcast The Light is vanaf vandaag twee weken exclusief te beluisteren op Amazon Audible.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in