Janke Dekker treedt terug als voorzitter van meldpunt Mores

Janke Dekker

Maar ze is ook van mening dat er sprake is van "publiekelijk volkomen onjuiste verslaglegging".

Janke Dekker treedt per direct terug als voorzitter van Mores, het meldpunt ongewenste omgangsvormen voor de Nederlandse culturele en creatieve sector. Dat heeft ze in een persverklaring bekendgemaakt. Een reden voor het besluit geeft ze niet; dat wil ze de komende week alsnog doen.

Eerder werd al bekend dat de taken van Dekker tot april worden waargenomen door iemand anders, omdat ze het druk zou hebben met andere werkzaamheden. Maar na een artikel in de Volkskrant over misstanden bij NOS Sport keert Dekker toch niet terug als voorzitter. In dit artikel komen ook Dekker en haar man, sportpresentator Tom Egbers, voor.

Zo schrijft de krant over een affaire in 2005 tussen een destijds 22-jarige stagiaire en Egbers. Hij belde haar op en stuurde sms'jes en e-mails, zowel onder werktijd als daarna. Uiteindelijk zoenen ze een aantal keer en daar blijft het bij, schrijft de krant.

De situatie escaleerde volgens de stagiaire toen de vrouw van Egbers, Janke Dekker, erachter kwam. Egbers zou de stagiaire vervolgens zijn gaan pesten en intimideren. De presentator zei in de krant anders tegen de gebeurtenissen van toen aan te kijken, maar heeft er wel spijt van.

Onjuiste verslaglegging

Dekker verwijt de Volkskrant nu in de verklaring dat er onjuistheden in het artikel van vrijdag staan. Ze heeft geprobeerd met de krant te praten, maar die afspraak is door de verslaggevers afgezegd.

Haar dochter, die ook tien jaar bij NOS Sport heeft gewerkt heeft hen toen een brief gestuurd over de affaire van Egbers met de stagiaire, maar daar is volgens Dekker niets mee gedaan.

Ze verwijt de krant dat er een affaire van vijftien jaar geleden is opgerakeld, met "publiekelijk volkomen onjuiste verslaglegging".

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in