Janine Abbring over haar interview met Obama: 'Zenuwslopend'

Janine Abbring
© Brunopress

Janine Abbring noemt het gesprek dat ze maandagavond een uur lang voerde met Barack Obama 'zenuwslopend, surrealistisch, maar vooral ook heel erg leuk.'

Barack Obama, de voormalig president van de Verenigde Staten was in Amsterdam voor een optreden in Ziggo Dome. Hier vertelde hij aan de hand van de vragen van moderator Abbring over zijn ambtsperiode, het werk voor zijn stichting en zijn gedachten over leiderschap.

'Innemend en humorvol'

'Hij is zo innemend, geroutineerd en humorvol ook, dat je je als interviewer snel op je gemak voelt bij hem,' zegt Abbring in de Telegraaf. 'Ik heb hem na driekwart van de bijeenkomst ook gevraagd van: hoe doe je dit toch? Hoe zorg je ervoor dat ik je eigenlijk meteen sympathiek vind en waardoor ik als journalist misschien wat minder kritische vragen stel? Daar moest hij hartelijk om lachten', blikt Abbring terug.

Vraaggesprek

Vooraf had Abbring een lijstje met goedgekeurde vragen voor Obama, maar ze had ook aangegeven dat ze een gesprek wilde voeren en door zou vragen als dat nodig was. En zo kwam het gesprek op Donald Trump, die bekend heeft gemaakt zich weer verkiesbaar te stellen voor het presidentschap.

Bucketlist

'Ik vroeg: maak je je zorgen over Trump? En dat was een vraag die niet vooraf was afgesproken. Maar hij gaf gewoon antwoord en had een mooi pleidooi over de opkomst van populisme en dat hij hoopte dat mensen nu zien wat voor effect het heeft als zo iemand aan de macht komt', zegt de presentatrice, die het allemaal ook nog even moet laten bezinken. 'Dit was wel een dingetje dat bovenaan mijn bucketlist stond, hoor!', klinkt het blij.

Programma

Het evenement An Evening with President Barack Obama duurde twee uur en bestond uit twee delen. Vooraf was er een soort talkshow met onder anderen columniste Merel van Vroonhoven en enkele muzikale optredens en daarna vond het gesprek met Obama plaats. Kaarten voor het evenement waren te koop vanaf 104,50 euro.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in