• Powervrouwen

Janine Abbring keert terug met Wintergasten!

Door Ella Vermeulen
Janine Abbring

Mooie gesprekken met interessante mensen, vanaf januari.

Het nieuwe seizoen van het VPRO-programma Wintergasten is begin volgend jaar te zien. Janine Abbring interviewt in de nieuwe reeks onder anderen de beroemde Britse biologe en antropologe Jane Goodall.

De aflevering met de 88-jarige Goodall is op 2 januari de eerste van het nieuwe seizoen. Een gesprek met de Frans-Marokkaanse schrijver Leïla Slimani wordt de dag erna uitgezonden. De driedelige reeks, die te zien is op NPO2, wordt op 4 januari afgesloten met een interview met de Britse hersenchirurg Henry Marsh.

Abbring maakte in augustus bekend dat ze na zes seizoenen stopt met Zomergasten, maar voorlopig doorgaat met Wintergasten.

Het verschil tussen de twee programma's is dat in de zomereditie vooral bekende Nederlanders centraal staan. In Wintergasten delen internationale gasten aan de hand van zelfgekozen film- en televisiefragmenten hun persoonlijke blik op de wereld.

Foto (c) VPRO

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in