Isa Hoes over haar diagnose borstkanker: 'Zullen mijn kinderen opnieuw een ouder verliezen?'

Isa Hoes
© Mark Uyl

Het is een diagnose die geen enkele vrouw wil krijgen: borstkanker. Actrice en schrijfster Isa Hoes – binnenkort lees je alles over haar in Nouveau! – maakte een openhartig, krachtig en troostend persoonlijk verslag van haar ervaringen. Hierin vertelt ze onverbloemd maar ook hoopvol en met de soms nodige humor over deze loodzware periode.

Wervelwind van angst

Het is de grote angst van alle vrouwen: een knobbeltje in je borst ontdekken. Dit gebeurt Isa Hoes in 2021 en ze komt meteen terecht in een wervelwind van angst, frustratie, maar ook hoop. Talloze bezoeken aan het Antoni van Leeuwenhoek-ziekenhuis volgen: gesprekken met artsen, puncties, een operatie, bestralingen en scans.

Het leven ging intussen door

Ondertussen gaat het leven door. Ze zoekt samen met haar dochter Vlinder een nieuw huis, ontdekt datingsites, doet mee aan het tv-programma The Masked Singer en probeert zo gewoon mogelijk dóór te gaan, voor haar gezin.

Maar in stilte vraagt ze zich af of haar grootste angst bewaarheid zal worden: zullen haar kinderen opnieuw een ouder verliezen? In haar boek schrijft ze openhartig over deze periode, blikt ze af en toe terug op haar relatie met Antonie Kamerling, en haalt ze mooie maar ook verdrietige herinneringen aan haar jeugd op.

Nieuwe tegenvaller

Uiteindelijk wordt de tumor weggehaald, maar het gevoel dat haar lichaam haar in de steek heeft gelaten blijft. Dat gevoel wordt versterkt wanneer ze na een jaar op controle moet en blijkt dat er opnieuw iets mis is.

Over leven (het boek komt op 13 juni uit bij uitgeverij Boekerij) is een openhartig relaas van een bewogen periode.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in