Familie zangeres Karsu bedolven onder puin na aardbeving: ‘Oma en tante liggen eronder’

Ze deelde het vechtend tegen de tranen in Op1.

Door Kim Veldema
Karsu

Van zondag op maandagnacht werd het zuidoosten van Turkije opgeschrikt door een aardbeving van ongekende omvang, met duizenden slachtoffers als gevolg. Onder de slachtoffers is ook familie van zangeres Karsu Dönmez.

Teken van leven

“Mijn oma en tante zitten onder het puin”, vertelt een emotionele zangeres maandag bij talkshow Op1. Het gebouw waarin haar oma woont, is ingestort. Vechtend tegen haar tranen zegt ze te wachten op een teken van leven van zo’n “40 tot 45 familieleden” in het gebied. “Ik ben natuurlijk de hele dag bezig met het appen van familie, maar we krijgen geen contact.”

‘Gelukkig horen ze haar stem’

“Mijn oma ligt eronder en mijn tante ook, gelukkig heb ik net gehoord dat ze haar stem horen.” Karsu heeft de hele dag in een bubbel geleefd, maar ziet bij Op1 voor het eerst de schokkende beelden van de verwoestende beving. “Op dit moment dat ik hier zit, komt het echt binnen.” Ze heeft heel flinke ouders, laat Karsu weten, die – net als zij – constant via hun telefoon familie in het getroffen gebied proberen te bereiken, helaas zonder resultaat.

In Turkije en Syrië werden inwoners gisternacht opgeschrikt door een aardbeving met een kracht van 7,8 op de schaal van Richter. Honderden gebouwen stortten in en het dodental nadert inmiddels de 5000. Het is de zwaarste aardbeving in Turkije sinds 1939.

Inzamelingsactie

Bij de pakken neerzitten, daar doet de 32-jarige zangeres niet aan: Karsu vraagt aandacht voor deze inzamelingsactie en hoopt op landelijke hulp.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in