Chazia Mourali over ouder worden: 'Leuk, ik ga groeien'

Chazia Mourali
© Brunopress

TV-presentator Chazia Mourali (59) heeft helemaal haar draai gevonden als radiovrouw met haar eigen programma Goed Ingelichte Kring.

Met dank aan Oprah

Dit jaar wordt ze zestig en dat vindt Chazia leuk, met dank aan Oprah Winfrey, die ze bewondert. "Zij is 68 jaar en met de jaren wordt ze alleen maar leuker, mooier en interessanter," zegt Mourali in Nieuwe Revu. "Ik heb net een hele uitzending gemaakt over het werk van schrijver, uitgever en academicus Toni Morrison. Als je interviews met haar terugziet van toen ze al dik in de tachtig was, dan zie je een ongelofelijk gave, krachtige, grappige en mega-intelligente vrouw."

Meer kijken naar de wereld

"Ik kan dan alleen maar denken: leuk, ik ga groeien. Vrouwen die zich zorgen maken over hun leeftijd moeten misschien wat minder blaadjes over uiterlijk lezen en wat meer inspirerende boeken van leuke schrijfsters. Dan word je meer iemand die kijkt naar de wereld en minder iemand die wordt bekeken. Dat zorgt ervoor dat je bepaalde patronen gaat herkennen, iets wat meestal nog niet lukt als je jonger bent. Hoe ouder je wordt, hoe beter je dingen gaat herkennen. Je kunt ze plaatsen en relativeren, waardoor je jezelf er anders toe gaat verhouden." 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in