Wat Monique Klemann ziet in Jeroen den Hengst? Wij weten het wel

Wat Monique Klemann ziet in Jeroen den Hengst? Wij weten het wel

Wat is nou dat ene bepalende moment waarop je weet: met jou wil ik mijn leven delen? En wat is na jaren van samenzijn de kracht van een relatie? Zangeres Monique Klemann en Jeroen den Hengst waren razendsnel zeker van de liefde.

Monique - De liefde voor Jeroen“Ik ontmoette Jeroen in studio Bananas in Haarlem, waar we eind 1994 met onze band Loïs Lane ons nieuwe album Fire Flight opnamen. Hij kende onze producer Bart van Poppel en de studio-eigenaar, en zo gaat dat dan blijkbaar in Haarlem: je komt gezellig langs. Ik zie hem nog voor me: een jongen met een baseballpetje, een geruit overhemd en een heel grote glimlach. Behoorlijk bijdehand vond ik hem, maar vooral bijzonder grappig.

Wat Monique Klemann ziet in Jeroen den Hengst? Wij weten het wel
Iedereen lag continu in een deuk."

"Eigenlijk was ik net als de anderen erg van hem gecharmeerd. In de weken daarna begon ik hem alleen nog maar leuker te vinden. Nu zou ik er niet meer aan moeten denken, maar in die tijd gingen we na een optreden nog vaak uit met de band. Een keer kwamen we terecht op een feest in de Graansilo in Amsterdam, toen nog een leuke, rommelige krakersbende. Met een borrel op ben ik daar Jeroen gaan zoenen."

"Dat het allemaal zo snel ging, had alles te maken met Jeroen, maar ook met de overgangsfase waarin ik zat. Na elf jaar in het modellen­vak en tien jaar Loïs Lane was ik een beetje klaar met alle aandacht. Ik wilde een normaal, aards leven in mijn kleine, lullige appartementje, met de deur dicht. En ik wilde een kind.” 

Jeroen - De liefde voor Monique “Toen Monique in Bananas haar nieuwe album opnam, was ik daar ook aan het opnemen met mijn toenmalige hardcore-bandje Beat Cream. Loïs Lane, dat vond ik wel wat. Bovendien kende ik Bart, dus onder het mom van ‘even bij Bart langs’ liep ik weleens binnen om naar Loïs Lane te kijken. De dames bleken erg aardig en gezellig. Best een kick, want de keren daarvóór dat ik Monique voorbij had zien schuiven op feestjes van Bart, was ze voor mij een volstrekt onbereikbare schoonheid."

"Ik vond het een grote eer dat Bart me een paar maanden later vroeg om in te vallen in de band. Spannend ook, en heel apart toen ik tijdens de oefensessies merkte dat er van Monique's kant duidelijk enige belangstelling was." "Niet dat ik het in mijn hoofd had gehaald om haar te versieren, want ze was natuurlijk wel een diva én mijn baas. Kort daarna ging Monique me zoenen op dat feest. Hartstikke leuk, al durfde ik haar actie niet al te serieus te nemen. Wie weet, deed ze dat wel vaker: mannen even het hoofd op hol brengen om ze daarna weer weg te wuiven. Later die nacht heb ik haar naar huis gebracht en bij de voordeur zei ze: ‘Nu moet je gaan.’ Maar ze riep me nog wel haar telefoonnummer na, dat ik vervolgens de hele weg naar huis heb zitten opdreunen om het niet te vergeten. De volgende dag belde ik haar. Of nee, één dag later. Dat was net iets chiquer."

"We waren onophoudelijk in gesprek, maar er was ook al vrij snel een soort kalmte. Vanuit die kalmte besloten we dat een kind krijgen een goed idee was en dat dat ook maar snel moest gebeuren. Tijdens de zwangerschap zijn we nog wel een paar keer op vakantie geweest. Zo lang kenden we elkaar nog niet, dus er viel nog een hoop te ontdekken. Al was het ouderschap de grootste openbaring. Best gek, zeggen we vaak, dat we elkaar hoofdzakelijk als papa en mama kennen.”

Wat Monique Klemann ziet in Jeroen den Hengst? Wij weten het wel

Lees het hele interview (en bekijk de mooie fotoserie) in de nieuwe Nouveau, die donderdag in de winkel ligt!Fotografie: Casper Rila