Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Dit is het ontstekingsremmende linzensoep-recept van Pamela Anderson

We kennen Pamela Anderson van haar iconische rollen op het scherm, maar tegenwoordig schittert ze als boegbeeld van natuurlijke schoonheid en welzijn. Eind vorig jaar verscheen haar eerste kookboek: een persoonlijke bundel vol recepten uit haar eigen keuken. Haar favoriete soep blijkt een regelrechte hit.

Pamela Anderson in witte jurk op rode loper

In haar kookboek I Love You deelt de actrice maar liefst 80 persoonlijke, plantaardige recepten. Wat begon als een doos met receptkaarten als housewarmingcadeau voor haar zoons, geïnspireerd door lokale tradities en wereldreizen, groeide uit tot een succesvolle en inspirerende bundel waarmee ze een intiem inkijkje geeft in haar keuken.

Linzensoep

De stevige, Marokkaans geïnspireerde linzensoep is een klassieker bij haar geliefden. “Dit is mijn favoriete soep, waar iedereen dol op is en op rekent als welkom wanneer ze op bezoek komen,” vertelde Pamela eens aan Poosh. Dankzij de ontstekingsremmende ingrediënten is de soep een weldaad voor je lichaam. Het is dus geen verrassing dat dit recept ook onder fans een regelrechte hit is.

Wat ons betreft wordt het hoog tijd om het linzensoep-recept zelf te proberen. De soep is rijk aan eiwitten en vezels dankzij een combinatie van twee linzensoorten. Specerijen als kurkuma, gember en paprika zorgen voor gelaagde smaken en ondersteunen je welzijn. Het mooiste van alles? De soep is verrassend eenvoudig te maken.

Dit zijn de ingrediënten:

  • 3 eetlepels extra vierge olijfolie
  • 1 kleine gele ui, fijngesneden
  • 2 stengels bleekselderij, in blokjes
  • 1 bosje kleine wortels, in blokjes
  • 2 kleine aardappels (ca. 340 gram), in blokjes
  • 140 gram blokjes flespompoen
  • 130 gram blokjes zoete aardappel
  • 2 teentjes knoflook, in plakjes
  • 2 theelepels gemalen kurkuma
  • 2 theelepels gemalen komijn
  • 2 theelepels gemalen gember
  • 2 theelepels gerookt paprikapoeder
  • 1 theelepel gemalen kaneel
  • 1 theelepel fijn zeezout
  • Versgemalen zwarte peper
  • 200 gram Franse groene linzen (maar elke soort kan)
  • 3 eetlepels tomatenpuree
  • 2 liter groentebouillon
  • 200 gram rode linzen
  • 400 milliliter kokosmelk
  • Sap van 1 citroen
  • 130 gram babyspinazie

Zo ga je te werk:

  1. Verhit de olijfolie in een grote gietijzeren pan (of soeppan) op middelhoog vuur.
  2. Snijd de ui, bleekselderij, wortels, aardappels, flespompoen, zoete aardappel en knoflook en voeg tegelijk toe aan de verhitte pan. Bak ongeveer vijf minuten al roerend tot alles iets zachter is geworden.
  3. Voeg de gember, komijn, kurkuma, paprikapoeder, kaneel, zout en peper toe. Roer goed door en bak ongeveer twee minuten zodat de kruiden goed vrijkomen.
  4. Voeg de groene linzen en tomatenpuree toe en bak één tot twee minuten mee. Giet daarna de groentebouillon erbij.
  5. Breng de soep aan de kook. Doe vervolgens de deksel op de pan en zet het vuur laag. Laat ongeveer 20 minuten zachtjes pruttelen.
  6. Roer de rode linzen erdoor en laat nog eens 10 minuten koken.
  7. Voeg de kokosmelk, het citroensap en de spinazie toe. Roer goed door tot de spinazie is geslonken. Voeg eventueel extra zout toe naar smaak.
  8. Maak je soep af met toppings zoals (plantaardige) zure room, chili-olie, peterselie of koriander, gemalen zwarte peper, jalapeño-schijfjes of limoenpartjes.
Personality
  • Poosh
  • NL Beeld