Zo traint Sharon Stone (65) haar prachtige benen

Sharon Stone
© Getty Images

Sharon Stone (65) zit buitengewoon goed in haar vel. De actrice heeft een succesvolle tweede carrière als kunstenares in gang gezet en investeert bewust in haar conditie. "Ik heb het een en ander meegemaakt met mijn gezondheid," zegt ze. "Wat me er nog meer van heeft doordrongen hoe belangrijk het is om jezelf goed te onderhouden."

Op een recente kiek van haar atelier is te zien dat ze op een paar sterke benen staat (en Crocs draagt). Stone is een fan van Pilates en werkt regelmatig een circuitje af. Daarnaast doet ze work-outs met polsgewichtjes ('Daar doe ik arm jazz mee, maar ik zit er ook mee achter de computer') en zit ze voor de tv met haar goeie ouwe ThighMaster, het bewijs dat ook filmsterren niet ongevoelig zijn voor de beloften  van teleshopping.

"Ik vind 'm sensationeel," zegt ze zonder enige terughoudendheid. "Ik zet het ding tussen mijn benen als ik series kijk. Mijn kinderen en hun pubervrienden vinden het hilarisch en daarna willen ze het ook proberen. Muziek opzetten en me gek dansen, dat doe ik ook. Ik ben geen mens om op een loopband naar een muur te staren."

"Het enige wat je hoeft te doen is in beweging blijven," zegt Sharon die ook slapen roemt. "Mensen denken dat je naar de sportschool moet om daar de hele tijd 3000 kilo te tillen, maar dat is niet zo. Je moet gewoon in beweging blijven en daar een klein beetje weerstand aan toevoegen. Ik ben ook eeuwig aan het stretchen, dat is iets wat je overal kunt doen."

Wat betreft voeding maakt ze ook keuzes: "Ik eet geen bewerkt voedsel, ik drink niets met cafeïne en neem heel zelden limonade of alcohol. Ik eet wel vlees en pure chocolade. En er gaat suiker in mijn thee als ik daar zin in heb. Ik heb coeliakie, dus gluten verdraag ik niet goed. Verder eet ik zoals elk normaal mens: waar ik maar zin in heb."

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in