Zien: Kate Winslet met dochter Mia (22) op de rode loper

Mia treedt in de voetsporen van haar beroemde ouders.

Kate Winslet dochter Mia
© Getty Images

Leuk moeder-dochterduo alert: Kate Winslet (47) en Mia Threapleton (22). Kate nam gisteren haar oudste mee de rode loper op voor de BAFTA TV Awards, waar ze Beste Vrouwelijke Hoofdrol won voor de serie I Am Ruth.

Waarin ze speelt met… Mia!

De twee spelen in de film moeder en dochter. Mia is de dochter van Kate en regisseur Jim Threapleton, die Kate ten tijde van Titanic leerde kennen. Ze gingen in 2001 uit elkaar.

Kate Winslet Jim Threapleton
© Getty Images

Daarna kreeg Kate nog een zoon met regisseur Sam Mendes en jaren later nóg een zoon (inmiddels tien) met haar huidige man Edward, een neef van Richard Branson.

Mia, een fijne combinatie van de genenpoel van mama en papa zo te zien, scoorde haar eerste rolletje al in 2014, maar ziet haar carrière dit jaar echt ontpoppen. Zo heeft ze een rol in de serie Dangerous Liaisons en staat er ook voor volgend jaar weer een kostuumdramaserie op haar agenda.

Kate Winslet dochter Mia
© Getty Images

Kate is er vol van, vertelde ze op de rode loper. “Om je kind iets te zien doen waar ze dol op is, maar ook nog eens heel goed in is, dat is toch geweldig. Ze is briljant.”

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in