Yvonne Brandsteder over opname zoon: 'Rick drinkt te veel'

Yvonne is liefdevol, maar eerlijk over de problemen van haar zoon. 

Door Ella Vermeulen
Yvonne Brandsteder

Dat het al een tijdje niet heel lekker ging met presentator Rick Brandsteder (38), bekend van programma's als de Sponsor Bingo Loterij, De Nationale Sekstest en Temptation Island, was al duidelijk.

rick brandsteder
© Brunopress

In 2016 werd hij veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van een week vanwege mishandeling. Ook eerder kwam hij al in contact met justitie. In 2007 vocht hij in een snackbar, in 2008 ging hij op de vuist met een aantal mensen op een afterparty van de Toppers en in 2011 werd hij gearresteerd vanwege mishandeling tijdens de jaarwisseling. Dat leverde hem taakstraffen op.

Opname

Een week geleden besloot hij zich op te laten nemen in een afkickkliniek. Dat was vermoedelijk omdat er filmpjes waren uitgelekt van hoe hij dronken over het vliegveld zwalkte en bij de gate werd geweigerd. Aan Story vertelt Ricks moeder Yvonne waarom hij in Zuid-Afrika verblijft, en hoe het daar met hem gaat. 

Afkicken in Zuid-Afrika

De opname van Rick Brandsteder in een afkickkliniek in Zuid-Afrika is een feit. Nadat hij in het vliegtuig daarnaartoe werd gesignaleerd, belde Shownieuws met de RTL-presentator om hem de geruchten over een opname in een afkickkliniek voor te leggen. In eerste instantie ontkende Rick daar te verblijven, later bevestigde hij dat alsnog. Over de reden van zijn opname liet de presentator niets los. 

Tot het gaatje

De moeder van Rick, Yvonne, is een stuk duidelijker. Eerlijk en positief als ze is, vertelt de echtgenote van Ron Brandsteder aan Story: ‘Rick zit daar omdat hij af en toe wat te veel drinkt. Dat gaat soms heel lang goed, dan drinkt hij niets, maar dan gaat hij weer tot het gaatje. Daar had hij genoeg van. Hij heeft zelf contact met die kliniek gezocht. Rick zit daar nu een week en zal er 28 dagen blijven.’

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in