Yvon Jaspers heeft grote zorgen om haar hond (maar er is ook goed nieuws!)

Yvon Jaspers Boer zoekt vrouw 2023
© KRO-NCRV

Het is de nachtmerrie van elke hondenbezitter: dat je hond door een andere hond wordt gegrepen. Het overkwam Tommy van Yvon Jaspers.

'De schrik zit er hier goed in', schrijft de Boer Zoekt Vrouw-presentatrice. 'Wij tobben het hele weekend met ellendige verwondingen, antibiotica, medicijnen, nachtelijk spoken... Van deze hond wordt zo ongelooflijk veel gehouden door zo veel mensen.' Jaspers bedankt iedereen voor de steun die ze de afgelopen dagen heeft ontvangen. Momenteel ligt Tommy vooral thuis onder de tafel te herstellen.

Boer Zoekt Vrouw

Tommy is sinds 2016 in Yvons programma Boer Zoekt Vrouw te zien. De 11-jarige hond lag elf weken geleden ook al in de lappenmand om te herstellen van een operatie. Die had hij nodig nadat hij tijdens het stoeien zijn kniebanden had gescheurd. Ook zijn meniscus bleek verbrijzeld. Het betekende dat de hond niet meekon met de draaidagen voor het komende seizoen van Boer Zoekt Vrouw.

Daarover is leuker nieuws:

Voor het dertiende seizoen van Boer zoekt Vrouw reist Yvon Jaspers opnieuw verschillende landen binnen Europa af. Het populaire datingprogramma stelt op 9 april vijf boeren voor aan het publiek. Zij gaan sowieso gevolgd worden in hun zoektocht naar liefde, ongeacht hoeveel brieven ze krijgen.

"In de afgelopen maanden heb ik heel Europa doorgereisd en vijf bijzondere mensen goed leren kennen", zegt presentator Yvon Jaspers in de aankondiging van het nieuwe seizoen.

"Ik heb meegewerkt op hun bedrijf, hun familie ontmoet en hun leven in het buitenland ervaren en gevoeld dat voor hen één ding het allerbelangrijkste is. Ze willen niets liever dan hun leven delen met iemand die ook dat buitenlandse avontuur aan durft te gaan."

Mannen én vrouwen

In eerdere seizoenen werden er altijd tien boeren op televisie voorgesteld. De vijf kandidaten die de meeste brieven kregen, werden daarna gevolgd. De liefdesbelevenissen van de andere boeren waren wel te zien in een webserie.

In het nieuwe seizoen doen zowel mannen als vrouwen mee. De jongste kandidaat is in de twintig, de oudste in de zestig.

Voor seizoen zeven en negen mocht Yvon Jaspers al een uitstapje maken naar Nederlandse boeren die in het buitenland woonden en werken.

Na de voorstelaflevering op 9 april is de rest van het seizoen vanaf 3 september te zien op NPO1. Daarin zijn de vaste elementen uit het KRO-NCRV-programma onveranderd.

Dagdate en citytrip

Zo ontmoeten de boeren hun briefschrijvers tijdens een rondje speeddaten, gaan ze met hun keuzes op dagdate en blijven er uiteindelijk drie over. Zij komen logeren op de boerderij. Eén uitverkozen persoon mag uiteindelijk mee op citytrip.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in