Wie was toch die leuke vrouw die de Songfestival-show stal?

Tall & talented, die Hannah.

Hannah Waddingham Graham Norton
© Getty Images

Waar ze ook gaat, Hannah Waddingham (48) valt altijd op. Door haar niet-geringe lengte (ze is ruim 1.80 meter), door haar hoogblonde haar en opvallende look. Maar ook door schier talent.

Hannah Waddingham Songfestival
© Brunopress

Kende je de presentator van het Songfestival nog niet? Dan is het hoog tijd voor een kleine introductie.

Om te beginnen door te zeggen: wedden dat je haar al wél kende? In elk geval als je een beetje een televisiekijker bent. Hannah had een kleine maar memorabele rol in Game of Thrones. Ze is ‘shame-lady’, de non die een naakte Cersei Lannister door de straten van King’s Landing leidt.

Maar goed, een veel belangrijkere claim to fame is haar rol in de Apple TV+-serie Ted Lasso. Die serie kan je ook zomaar ontgaan zijn (Apple TV+ heeft nog niet extreem veel abonnees in Nederland), maar is inmiddels de trotse bezitter van 11 Emmy’s.

En is alleen om Waddingham (in de serie de powervrouw aan het roer van een Britse voetbalclub) al totaal het bingen waard.

Daarnaast blijkt ze een talenwonder…

…en ze is ook nog eens een enorm zangtalent. Ze heeft in haar carrière zowel op Broadway als op het West End gestaan.

Wat kan deze vrouw niet? Ze is one to watch, zoveel is zeker. Om te beginnen maar eens in Ted Lasso dus, dat een dezer weken na drie seizoenen op zijn einde loopt.

Hannah Waddingham Ted Lasso
© Apple TV+