Trijntje Oosterhuis over 50 worden: 'Het is geen negatief ding, ik ga gewoon door'

Door Ella Vermeulen
Trijntje Oosterhuis

Van harte, Trijntje – en welkom bij de club!

Trijntje Oosterhuis wordt vandaag vijftig, iets wat dit weekend al is gevierd met haar partner Alvin Lewis en Jonas (18), Marijn (16), Eljah (15) en Maël (6). "Zij zijn het allerbelangrijkst voor me," zegt de zangeres in gesprek met Privé. "Mijn relatie en het gezin dat we met elkaar vormen, houden me jong. Vijftig worden is voor mij überhaupt geen negatief ding, want ik ga gewoon door."

Alvin Lewis en Trijntje Oosterhuis
© Brunopress

Alvin is vorig jaar al vijftig geworden. "Die leeftijd halen ziet er nu heel anders uit dan toen onze ouders en grootouders dat deden," zegt Trijntje. "We leven in een andere tijdsgeest, al zullen sommige dingen waarschijnlijk nooit veranderen.

Mijn vader Huub werd vijftig toen ik pas tien was. Heel schattig had ik toen een liedje voor hem bedacht, waarmee ik voor hem optrad. Ik verwacht dat er straks op mijn verjaardag ook veel muziek zal worden gemaakt en dat pa het me eventjes haarfijn inwrijft. Volgens hem begin ik namelijk ’een dame op leeftijd’ te worden, haha.

Dat we alweer flink wat jaren verder zijn, merk ik vooral aan mijn kinderen. Ze worden steeds zelfstandiger en de oudste staat zelfs al op het punt het huis uit te gaan. Los daarvan voel ik niet zoveel verschil met vroeger. Vrienden zeggen vaak dat ik nog steeds hetzelfde ’hasselaartje’ ben als toen ik zestien was en posters ophing in de stad – in de hoop de kroeg vol te krijgen met onze band. Op een iets grotere manier dan toen, doe ik dat nu in feite nog steeds."

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Happy Birthday, Trijntje!

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in