Tom Egbers speelt open kaart: 'Ik heb het echt niet goed gedaan'

Tom Egbers

NOS-sportpresentator Tom Egbers is de komende maanden niet te zien op televisie. 

Tom Egbers, die deze week onder vuur is komen te liggen vanwege grensoverschrijdend gedrag, waar zijn vrouw Janke Dekker fel op reageerde, heeft bij Khalid & Sophie voor het eerst zijn kant van de zaak belicht.

"Het gaat niet goed met me. Daar kun je je wel iets bij voorstellen. Je slaapt slecht, niet eigenlijk," zei hij. "Je bent verteerd door het verdriet over wat er nu gebeurt. Als je afgeschilderd wordt, zoals ik wordt ik ben afgeschilderd. Ik hoop toch dat ik díe man niet ben. Ik durf wel de verzekering te geven dat ik die man niet ben.

Maar het is heel moeilijk om mensen onder ogen te komen. Dat wil zeggen, je weet wat mensen denken, wat ze kunnen denken. Ik ben vandaag buiten geweest en mensen komen naar me toe en die zeggen lieve dingen."

Ontrouw

"Ik heb een aantal buitenechtelijke escapades gehad in mijn leven. Daar heeft mijn gezin onder geleden. Het meisje waar het over ging was begin twintig, fris, slim, goed. We kregen een klik. We woonden 200 meter van elkaar af. We reden met elkaar naar werk. We zoenden, maar we hadden geen seksuele relatie. We waren dol op elkaar.

Dat heeft bijna drie jaar geduurd. Er was geen seks tussen ons. Ik voelde me er toch niet senang bij en dus heb ik de relatie afgekapt. Dat heeft zij niet kunnen accepteren; ze bleef berichten sturen. Mijn dochter vond oude berichten tussen die collega en mij op een oude telefoon. Mijn vrouw heeft haar toen gebeld. En die collega heeft me toen zwart gemaakt bij mijn vrouw."

"Toen heb ik haar gezegd dat ik niets meer met haar te maken wilde hebben en ook niet meer met haar wilde samenwerken. Maar de hoofdredactie vond dat we samen moesten blijven werken bij Andere Tijden Sport. Ik heb haar inderdaad 'gif', 'serpent' en 'de as van het kwaad' genoemd. Maar dat was omdat ik ziedend was. Ik heb het echt niet goed gedaan."

Egbers ontkent dat er een echte relatie was en voor zover die er was, heeft hij hem beëindigd.

Hij hoopt dat uiteindelijk weer aan het werk te kunnen: "We hebben mooie dingen gemaakt, er zijn onderweg dingen echt fout gegaan. Dat moeten we erkennen, dat moet niet meer gebeuren. Maar ik wil iedereen kunnen aankijken in de ogen. (...) Na vier decennia bij het grofvuil gezet worden... Dat laat ik niet zomaar gebeuren."

De presentator benadrukte met ‘iedereen’ te willen kunnen spreken. "Mochten er mensen zijn die zich door mij op de één of andere manier onveilig hebben gevoeld, of dat ik daaraan bijgedragen heb, dan wil ik - desgewenst - met die mensen in gesprek." De NOS wilde vanavond niet op het vraaggesprek reageren.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in