Sharon Stone slachtoffer omvallende bank: 'Ik ben de helft van mijn geld kwijt'

sharon stone

Ze wil niet klagen, ze zit nog niet op zwart zaad, maar toch: het is even slikken voor Sharon Stone (65) om de helft van haar vermogen te hebben zien verdampen.

Ze maakte dit wereldkundig tijdens een toespraak op een benefietavond voor kankeronderzoek in Beverly Hills. Hier riep de actrice de aanwezigen op vooral gul te doneren. Stone kondigde aan zelf ook een cheque uit te schrijven en spoorde de vermogende genodigden aan niet achter te blijven: als zij het kon na net de helft van haar vermogen te zijn verloren, kan iedereen het.

Sharon Stone
© Getty Images

Stone wijdde er niet verder over uit, maar ze lijkt te doelen op het omvallen van de Silicon Valley Bank. Eerder deze maand zorgde deze krach wereldwijd voor paniek. Tegoeden tot 250.000 euro zijn verzekerd, maar het geschatte vermogen van Stone is een slordige 55 miljoen euro.

Sharon heeft geen leven dat louter rozengeur en maneschijn is. Scheidingen, voogdij over haar oudste zoon verloren en van diverse problemen met haar eigen gezondheid (auto-immuunziekte, endometriose, miskramen) hakte de hersenbloeding er het meest in.

Sharon verloor in februari haar broer Patrick aan een hartkwaal, ze maakt zich zorgen over haar hoogbejaarde moeder en haar zus, beiden ook aan het kwakkelen. In het licht daarvan is iets minder rijk zijn vermoedelijk wel te verdragen.  

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in