Rod Stewart: 'Er gaan mensen dood omdat ze geen scans kunnen krijgen'

Rod Stewart 2022

De rocker maakt van zijn hart geen moordkuil.

Schotse rocker Rod Stewart (78) toonde zich eerder al verrassend empathisch over de overgang van zijn vrouw Penny Lancaster. Ving een Oekraïens gezin van zeven mensen op en betaalt nu hun huur. En verraste gisteren opnieuw, door in te bellen bij een programma van de commerciële zender Sky News, om daar de vloer aan te vegen met de Britse regering.

In het programma komen mensen aan het woord over de erbarmelijke situatie waarin ze verkeren door de problemen rond stijgende kosten voor levensonderhoud, maar ook door de Britse gezondheidszorg, waar de wachtlijsten onthutsend lang zijn. Er is grote maatschappelijk onrust en er wordt veel gestaakt

Rod belde naar de studio toen hij verhalen hoorde van mensen die geen scan kunnen krijgen, terwijl het vermoeden bestaat dat ze kanker hebben. "In al die jaren in dit land heb ik het nog nooit zo erg gezien", zei hij woedend. "Verander die verdomde regering."

"Ik ben zelf lange tijd Tory geweest", vertelt hij de kijkers over zijn politieke voorkeur voor de Conservatieven. "Maar ik vind dat deze regering nu moet aftreden en Labour moet laten regeren."

Prostaatkanker

Stewart wordt zelf in privéklinieken behandeld tegen prostaatkanker en maakt zich kwaad dat niet iedereen dezelfde goede zorg krijgt.

"Er gaan mensen dood omdat ze geen scan krijgen", aldus Rod die vertelde dat hij een dag eerder in een privékliniek was die tot zijn verbijstering leeg was. "Het is belachelijk, ik wil tien tot twintig scans voor anderen betalen. Geen idee hoe we dit gaan doen, hopelijk zullen anderen volgen. Want het lijkt me absurd dat deze specifieke scanningkliniek leeg was en er mensen doodgaan omdat ze geen scans kunnen krijgen."

Hartverscheurend

Over de stakingen van National Health Service medewerkers voor mee loon zegt Stewart: "Het is hartverscheurend voor de verpleegkundigen. In al mijn jaren in dit land heb ik het nog nooit zo erg gezien. Ik sta aan de kant van de verpleegkundigen. Ik ben er trots op om Brits te zijn en ik kan het niet uitstaan dat het nu zo slecht gaat. Er moeten miljarden en miljarden bij om de gezondheidszorg weer uit het slop te trekken."

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in