Rechtszaak: Rachel Hazes wil geen 'gecremeerde kroket' worden genoemd

Rachel Hazes
© Brunopress

Soms is het moeilijk om ernstig te blijven kijken bij het leed dat Bekende Nederlander heet. Zo wil Rachel Hazes wil een rechterlijk verbod op het gebruik van haar nieuwe koosnaampje 'gecremeerde kroket'.

Yvonne Coldeweijer
© Brunopress

Deze omschrijving wordt gebruikt door haar aartsvijandin, juice queen Yvonne Coldeweijer: "Ik mag Friedel geen gecremeerde kroket meer noemen. Ze vindt dat dat naar de dood verwijst."

Rachel – ze wordt zélf aangeklaagd door dochter Roxeanne; volgt u het nog? - stond vandaag in de rechtbank met Yvonne omdat ze een filmpje offline wil hebben waarin Yvonne beweert dat ze ruzie heeft met zoon André Hazes jr.

André had de boel makkelijk kunnen sussen door te verklaren dat er van ruzie geen sprake is, maar dat is – veelzeggend genoeg – niet gebeurd. Hij lijkt ook even andere dingen aan zijn hoofd te hebben: nieuw album, oude liefde

Rachel Hazes
© Brunopress

Rachel wil 'her day in court' en maakt van de gelegenheid gebruik om ook meteen een verbod te willen afdwingen op het gebruik van 'gecremeerde kroket' als bijnaam die overigens al even op de socials rondzong. Onbedoeld heeft ze inmiddels het tegendeel bereikt: de uitdrukking was prompt trending op Twitter.

De uitspraak is op 23 januari 2023. Adem in, adem uit. 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in