Peter Lusse over Vrienden Voor Het Leven: 'Heb dodemansknop in mijn hoofd voor titelsong'

Door Ella Vermeulen
Peter Lusse 2021

Peter Lusse heeft een 'dodemansknop' in zijn hoofd die automatisch in werking treedt als hij weer de oude titelsong van de serie Vrienden voor het leven hoort. Dat zei de 63-jarige acteur maandag in het NPO Radio 5-programma Volgspot.

'Als dat lied aangaat, dan valt bij mij alles uit', bekende Lusse. 'Ik ga helemaal uit tot het afgelopen is, daarna leef ik weer.' Eerder zei Lusse al bij Renze op Zaterdag dat hij de titelsong van de sitcom een 'zeiklied' vond.

Herinneringen

In Volgspot erkende Lusse dat het leuk is als mensen na dertig jaar nog met zoveel plezier aan de serie terugdenken.

'Maar ik heb inmiddels zoveel andere dingen gedaan,' voegt hij daaraan toe (denk even aan zijn grote liefde en talent voor opera). 'Het doen van dingen is voor mij de herinnering. De impact is een bijverschijnsel waar ik geen enkele controle over heb. Ik heb zelf niet meer herinneringen aan Vrienden voor het leven dan aan alle andere dingen die ik gedaan heb.'

Miljoenen kijkers

De originele reeks van Vrienden Voor Het Leven werd uitgezonden tussen 1991 en 1993. In totaal werden er 65 afleveringen gemaakt.

Naast Lusse was de vrouwelijke hoofdrol voor Mary-Lou van Steenis. De acteur wordt na dertig jaar nog steeds herkend van de serie, die toentertijd miljoenen kijkers trok.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in