• Celebs

Paul de Leeuw: 'Ook ik ging wel eens te ver achter de schermen'

Paul de Leeuw

Veelzeggende biecht in het licht van de  DWDD-rel.

Paul de Leeuw was gisteravond met NOS Journaal-presentatrice Simone Weimans bij Raven te gast in Boerderij van Dorst. Het programma is weken voor de rel rond Matthijs van Nieuwkerks gedrag (en dat van zijn eindredacteur) in De Wereld Draait Door al opgenomen, maar sommige opmerkingen waren verrassend actueel.  

De Leeuw zei in Boerderij van Dorst dat hij minder fel wordt naarmate hij ouder wordt. "Maar er zullen ongetwijfeld mensen zijn die dit zien en die zouden zeggen: hij was zo irritant en naar."

'VOORDAT IK OPGING WAS IK ALTIJD EEN BEETJE AAN HET PESTEN MET IEDEREEN'

Hij legt zijn gedrag uit: "Je streeft naar het perfecte en het ultieme en dan neem je iedereen mee in je enthousiasme. Voordat ik opging was ik altijd een beetje aan het pesten met iedereen. Niet naar, maar om mezelf scherp te krijgen. Het vervelende jongetje was ik dan. Het moment dat ik het toneel op kwam, was ik die leuke presentator."

'HET OPNAAIEN GING WEL EENS TE VER'  

Volgens Weimans kan dat in de huidige tijd niet meer. "Dat vervelende, daar word je gewoon op aangesproken." De Leeuw stelt dat hij wel eens intimiderend over kon komen. "Ik had toch altijd het hoogste woord." Ook geeft hij toe dat ‘het opnaaien’ wel eens te ver ging.

Weimans zei: "Als je niet wordt gecorrigeerd en je bent een ster, dan ga je maar door en denk je dat alles kan. Niemand die zegt: doe even normaal. Dan wordt het je bestaan. Dan creëer je een soort monster."

'SOMS HEB JE OOK WEL EVEN TEMPERAMENT NODIG OM DE BOEL SCHERP TE KRIJGEN'

De Leeuw herkent dat: "Je gaat soms over de grens, ja. En dan moet je gecorrigeerd worden. Ik denk wel: gelijkheid kan er ook voor zorgen dat het vlak wordt. Soms heb je ook wel even temperament nodig om de boel scherp te krijgen."

Foto (c) Brunopress

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in