Pamela Anderson (55) over haar zonen: 'Ze zijn een wonder, gezien hun DNA'

Pamela Anderson

Ze heeft niets dan lof voor Brandon (26) en Dylan (25) in haar memoires.

Actrice en activist Pamela Anderson (55) was niet zo blij met de manier waarop ze werd neergezet in de serie Pamela & Tommy. Haar zonen Brandon en Dylan gaven haar het laatste zetje om haar verhaal zelf te vertellen. En dat doet ze in de vorm van memoires (Love, Pamela) en een nieuwe Netflix-docu, geproduceerd door haar jongens: Pamela, a Love Story. Beide komen op 31 januari uit.

Dylan Lee Pamela Anderson Brandon Lee
© Getty Images

"Brandon en Dylan zijn allebei een waarachtig wonder, gezien hun DNA," zegt Pamela in People. "Ze hebben allebei zoveel meegemaakt en toch zijn ze er heel en ongehavend uitgekomen."

Pamela Anderson Tommy Lee
© Getty Images

Anderson vertelt onder andere hoe de diefstal van een sekstape die Tommy Lee en zij voor hun eigen genoegen maakten, maar die werd doorverkocht, een enorme wissel op hun huwelijk trok. De aandacht die het trok "het leek nooit meer op te houden," zegt ze. "We gingen er zo goed mogelijk mee om, maar soms was het krankzinnig. En tussen jou en mij, Tommy en ik waren niet volwassen genoeg om daar goed mee om te gaan."

'Ik heb het gevoel dat we de kinderen echt in de steek hebben gelaten'

Nadat Lee in 1998 werd beschuldigd van huiselijk geweld vroeg Pamela echtscheiding aan. Terugkijkend zegt Pamela: "Ik heb het gevoel dat we de kinderen echt in de steek hebben gelaten. En dat kan ik mezelf maar moeilijk vergeven. We hadden een manier moeten vinden om daar doorheen te komen. Ik kon geen enkele vorm van gewelddadige manoeuvres accepteren. Alle angsten uit mijn kindertijd werden werkelijkheid. Dat wilde ik niet voor mijn kinderen en hoeveel ik ook van Tommy hield, ik hield meer van mijn kinderen."

Pamela Anderson Brandon Dylan
© Getty Images

In de jaren die erop volgden, richtte ze zich vooral op Brandon en Dylan: ze was voorleesmoeder, zondagschooljuf en bracht uren door op tribunes als ze trainden of wedstrijden speelden. "Ze hebben me gered," zegt ze. "Ik wil dat niet allemaal op hun schouders leggen, maar kinderen hebben veranderde alles. Ik heb genoten van elk moment."

Nu ze volwassen zijn, is ze zo mogelijk nog trotser. "Brandon is heel creatief en hartstochtelijk, Dylan is was introverter en meer zen. Ze vormen een goed team." En andersom? "Ze is een verdomd goede moeder," zo klinkt in de docu. Awww.  

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in