Lisa Marie Presley (54) overleden, moeder Priscilla ontroostbaar

Lisa Marie Presley

Lisa Marie laat dochters Riley (33) en Harper en Finley (14) na. 

Lisa Marie Presley, de 54-jarige dochter van Elvis en Priscilla Presley, is donderdag met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Daar is zij later overleden aan de gevolgen van een hartstilstand.

Volgens de Amerikaanse entertainmentwebsite TMZ zou de huishoudster van Lisa marie haar eerder op de dag in de slaapkamer hebben gevonden. Op ongeveer hetzelfde moment zou Lisa Marie's ex-man Danny Keough in het huis zijn aangekomen. Hij zou Presley hebben gereanimeerd totdat de ambulance kwam.

Leven in teken van vader

Lisa Marie Presley
© Getty Images

Presley's leven stond volgens The New York Times voor een groot deel in het teken van de enorme nalatenschap van haar vader Elvis, een van 's werelds beroemdste zangers. Zo was ze dinsdag nog aanwezig bij de uitreiking van de Golden Globes. Daar zag zij samen met haar moeder hoe acteur Austin Butler in de prijzen viel voor zijn rol als Elvis in de film Elvis.

"Het was werkelijk verbijsterend. Ik heb er dagenlang over gedaan om het te verwerken, omdat het zo perfect en authentiek was", zei Presley eerder deze week over die vertolking van Butler. Ze was negen jaar oud toen haar vader in 1977 overleed. Zelf trad Lisa Marie in zijn voetsporen en werd zangeres, maar zo succesvol als haar vader is ze niet geworden. Ze bracht drie albums uit.

Lisa Marie Presley
© Getty Images

Verder werd Presley bekend door een reeks spraakmakende huwelijken. Zo was ze tussen 1994 en 1996 getrouwd met Michael Jackson, nadat ze eerder van Keough gescheiden was. In 2002 trouwde ze met acteur Nicolas Cage, maar dat huwelijk hield slechts vier maanden stand. Tussen 2006 en 2016 was ze samen met Michael Lockwood.

Verlies van zoon in 2020

Lisa Marie Presley
© Getty Images

Een van haar vier kinderen, Benjamin Keough (hier naast Lisa Marie in 2010), kwam in 2020 op 27-jarige leeftijd door zelfmoord om het leven. In een uitgebreid artikel in People Magazine zei Presley daar vorig jaar over dat haar leven al sinds haar jeugd werd gekenmerkt door dood, verdriet en verlies.

Lisa Marie Presley
© Getty Images

Ze laat daarnaast dochters Riley (33) en tweeling Harper en Finley (14) achter. "Verdriet stopt niet en gaat op geen enkele manier weg, ook niet na jaren", zei Presley. "Het is iets dat je de rest van je leven met je mee moet dragen, ondanks wat andere mensen of culturen ons willen laten geloven."

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in