Linda de Mol denkt inmiddels toch ánders over de overgang

Linda de Mol

Iets met 'inzicht komt met de jaren'.

Ah, om in de veertig te zijn! Niet meer dat onzekere van daarvoor, nog niet geconfronteerd met het feit dat het leven niet maakbaar is, wat zo'n beetje rond de vijftig duidelijk wordt.

Het is Linda de Mol te vergeven dat ze destijds boude uitspraken deed over de menopauze. Ze noemde het destijds ‘geen sexy onderwerp’ en daarmee ongeschikt om een hele Linda aan te wijden, maar komt daar nu op terug.

Helse hormonen

‘Even voor de goede orde: als ik een rijtje ‘sexy onderwerpen’ zou moeten verzinnen, zit de overgang daar nog steeds beslist niet bij, maar het spijt me oprecht dat ik door die ondoordachte opmerking eruit te flappen het onderwerp misschien in een taboehoek geduwd heb waar het zeker niet thuishoort’, schrijft De Mol in de editorial van het aprilnummer, waarvan het thema ‘helse hormonen’ is.

Hormonale klachten

Volgens De Mol komt het onderwerp overgang ‘gelukkig’ steeds meer uit de taboesfeer, maar geldt dat niet voor hormoontherapie. Zelf heeft de presentatrice ook last van hormonale klachten. Dat begon nadat ze stopte met het slikken van de pil. ‘Geen zweetaanvallen, maar rare hartkloppingen en werkelijk geen nacht waarin ik ononderbroken een uur of zes kon slapen. En de blaasontstekingen, haaruitval en chronische vermoeidheid’, zo somt ze haar klachten op.

Oestrogeengel

Dankzij een oestrogeengel in combinatie met progesteron verdwenen de meeste ongemakken. ‘Ik voel me prima, slaap door het progesteron een stuk beter (al zijn er wel omstandigheden geweest die me helaas toch nog uit mijn slaap hielden) en mijn haar, huid, blaas en hart glanst, plast en klopt weer als vanouds’.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in