Imanuelle Grives voor docu terug naar de gevangenis: 'Blij dat ik toen ben opgepakt'

Imanuelle Grives
© Brunopress

Ze noemt haar aanhouding nu 'goddelijke interventie'.

Het was groot nieuws toen actrice Imanuelle Grives (37) in 2019 op het Belgische festival Tomorrowland werd opgepakt met haar zakken vol drugs. Ze verdween een paar maanden achter de tralies en krabbelde weer op.

Vanavond gaat ze opnieuw de cel in, maar nu voor de Vlaamse docureeks Recht naar de gevangenis (te zien op Play4). "Dat ik toen werd opgepakt beschouw ik als een goddelijke interventie.”

Destructieve fase

"Het klinkt misschien vreemd, maar achteraf ben ik heel blij dat het me is overkomen," zegt de Rotterdamse in Het Laatste Nieuws. "Ik bevond me in een heel destructieve fase in mijn leven. Niets boeide me nog, ik wilde nergens meer aan denken. Ik nam die dag al geestverruimende middelen als ontbijt en net daarvoor was ik al een keer met veel te veel alcohol achter het stuur gekropen.

Nieuwe start

De kans dat het die zondag verkeerd ging aflopen was heel groot, toch werd ik er die dag random uitgepikt door de politie. Het voelde als een goddelijke interventie. Het hele gebeuren dat er op volgde, gaf me de kans stil te staan bij mijn leven en, hoe verschrikkelijk de manier waarop ook was, opnieuw te beginnen."

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in