Gwyneth Paltrows idee van 'wellness' is te weinig eten en een pret-infuusje

Gwyneth Paltrow

Oh dear, wat heeft Goopy nu weer gezegd?

Gwyneth Paltrow (50) is al jaren mee ondernemer dan actrice en heeft met haar lifestyleblog GOOP wellness dan wel kwakzalverij naar nieuwe hoogten getild.

Nu moet iedereen zelf weten ze haar punani laat stomen (heeft geen zin) of er jade-eieren in wil stoppen (kan infecties opleveren, maar whatever rocks your boat). En we zijn inmiddels wel wat gewend aan wat Gwyneth onder 'goed bezig zijn' verstaat. Maar toch wist ze deze week weer te verbazen met haar opmerkingen.  

Dat deed ze in The Art Of Being Well podcast van mede-alternatief-álles-enthousiast Will Cole. Ze arriveerde met een infuus met supplementen in haar arm, as you do. Ze omschreef het als 'goede ouwe vitamines'. Haar favoriete IV's zijn "Glutathione en Phosphatidylcholine: die zijn behoorlijk lastig te vinden en geven me zo'n goed gevoel."

Intermittent faster 

Verder vertelt ze over haar manier van eten. "Ik eet vroeg in de avond en hou daarna een flinke 'intermittent fast'. Meestal eet ik dan wat om twaalf uur. In de ochtend neem ik alleen dingen die niets met je bloedsuiker doen, zoals koffie."

'Detox ondersteunen'

"Ik hou van soep als lunch. Ik lunch vaak met bouillon. Probeer een uur lichaamsbeweging per dag te doen, dus ga ik lopen, doe ik Pilates of mijn Tracy Anderson work-out. Dan borstel ik me droog af en ga de sauna in. Dertig minuten infrarood. Voor het diner paleo, dus heel veel groenten. Het is heel belangrijk voor me mijn detox te ondersteunen."

Koffie is geen maaltijd

Je kunt je afvragen waar Paltrow van moet detoxen, want ze krijgt vrij weinig binnen (te weinig voor iemand van haar lengte en activiteitenniveau) en wat ze eet is al heel gezond. Nu prees Gwyneth al eerder 'de speciale honger die je krijgt als je koolhydraten schrapt'; elke voedingsdeskundige zal zeggen dat 'lichthoofdig' niet het beste streven is als het gaat om wellness en goed voor jezelf zorgen. Koffie is geen maaltijd, bouillon is dat ook niet.

Aangezien Gwyneth vertelde dat ze ook rectale ozon therapie onderging (yep, dat is gas ín je darmen laten brengen) en daar 'echt wat aan had' lijkt het vooralsnog beter je te amuseren met haar wellness capriolen dan ze op te volgen.

UPDATE

Gwyneth is inmiddels schielijk teruggekrabbeld. "Het is belangrijk dat iedereen weet dat ik een podcast deed met mijn dokter (Cole is geen arts, maar een chiropractor - red). Dit is iemand waarmee ik al twee jaar werk om met wat chronische dingen te dealen."

Ze zegt dat ze zich beter voelt op een dieet van 'gekookte groenten, alle vormen van proteïne en gezonde koolhydraten.'

"Ik eet veel meer dan bouillon en groenten, ik eet volwaardige maaltijden. En ik heb ook veel dagen dat ik gewoon eet wat ik wil, waaronder frietjes en wat dan ook."

Ze benadrukte verder dat het niet haar bedoeling was dat luisteraars hun eigen diëten zouden aanpassen naar dat van haar: "Het is geen advies voor anderen."

Voortaan misschien die disclaimer in het gesprek zelf melden? 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in