Gaat deze man George Michael spelen?

Er komt weer een muziekfilm aan!

Theo James

We hebben net de Whitney-film achter de kiezen, die over Amy Winehouse is in aantocht en natuurlijk hadden we al Bohemian Rhapsody, Elvis en Rocketman. Het zijn duidelijk de hoogtijdagen van de muzikale biopic. En er komt er nu dus nog een bij.

George Michael zou de volgende superster zijn wiens levensverhaal wordt verfilmd. Met niemand minder dan dit heerschap als de maestro.

Theo James White Lotus

Dit is Theo James (38), momenteel vooral bekend van seizoen twee van The White Lotus en The Time Traveler’s Wife, ooit te zien in een klein rolletje in het eerste seizoen van Downton Abbey en gewoon een Hele Fijne Brit.

Maar hij zou niet alleen om zijn goeie kop gecast zijn: James is net als George zelf van Griekse komaf, en dat zou hem wel eens heel geschikt kunnen maken voor de rol. Eigenlijk heet hij Theodore Peter James Kinnaird Taptiklis. George heette voluit Georgios Kyriacos Panayiotou.

Hij overleed in 2016 op Eerste Kerstdag. En sindsdien liggen de filmmakers stevig op de loer. Er zou al een script zijn, maar George’s familie zou niets met de film te maken willen hebben. “We weten niets van dit project en staan er op geen enkele manier garant voor.”

George Michael

Wat niet is kan nog komen, kijk maar naar hoe de Presleys achter Elvis gingen staan. Maar de nieuwe film én castinggeruchten zorgen nu al voor de nodige kritiek. Queen-frontman Adam Lambert tweette al: “Yay, weer een heteroman die een homo-icoon gaat spelen.”

Daarmee doelt hij natuurlijk op Rami Malek en Taron Egerton, allebei hetero, die respectievelijk Freddie Mercury en Elton John speelden (die laatste wél met goedkeuring van Elton zelf).

Theo zelf houdt de lippen nog even op elkaar of hij echt gevraagd is om in de schoenen van George te kruipen, maar hij heeft al wel aangegeven zeker oren naar de rol te hebben. “Dat zou ik heel graag doen. Hij is een icoon. En bovendien heel Grieks, net als ik.”

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in