Erfenisdrama: is Priscilla Presley de Rachel / Roxeanne Hazes van Hollywood?

Priscilla Presley Graceland

Priscilla vecht het testament van Lisa Marie Presley aan.

Lisa Marie Presley is vorige week nog maar begraven op Graceland of haar moeder is al naar de rechter gestapt. Ze is van mening dat het testament van haar dochter niet rechtsgeldig is omdat de handtekening niet zou kloppen.

De weduwe van Elvis Presley wil dat het testament uit 2016 wordt onderzocht door het Los Angeles Superior Court. In het document verving Lisa Marie haar moeder Priscilla als beheerder van all things Presley door haar dochter Riley Keough, Priscilla's kleindochter.

Elvis Presley Graceland
© Getty Images

Door het testament zijn Priscilla en haar voormalig zaakwaarnemer Barry Siegel niet langer beheerders van Graceland en alles wat er verder met Elvis te maken heeft. Priscilla vertrouwt het niet omdat haar naam verkeerd gespeld is en de handtekening niet op die van Lisa Marie lijkt. Ze claimt ook dat de aanvulling nooit door een notaris is bekrachtigd en dat ze er toen Lisa Marie nog leefde nooit iets over heeft gehoord, wat volgens de regels van het Presley Trust wel had gemoeten.

Priscilla Presley dochter kleindochters
© Getty Images

Voor je meteen Hazes-achtige visioenen krijgt, er is geen grote onmin. Priscilla geeft in haar verzoek aan dat het amendement uit 2016 herzien niet wil zeggen dat Riley geen zeggenschap meer heeft. Siegel zal aftreden als co-beheerder, zodat Riley zijn plaats kan innemen en het erfgoed samen met haar oma kan runnen.

Priscilla Presley Graceland
© Getty Images

In alle eerlijkheid: het is aan Priscilla's inzet te danken dat Graceland (hier met Presley in 1982) nog altijd zo'n fenomeen is en de familie in goeden doen houdt. Lisa Marie had veel privéproblemen voor ze eerder deze maand op 54-jarige leeftijd stierf, ze hield zich niet heel actief bezig met het management. En Riley is nog vrij jong, net moeder en heeft een bloeiende carrière als actrice die haar bezig houdt. Zo geredeneerd is het niet vreemd dat Priscilla de vinger aan de pols van het trust wil houden, ook voor haar kleindochters. Wordt vervolgd.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in