Anne Wil Blankers heeft afscheid moeten nemen van haar man…

Hij is op 86-jarige leeftijd overleden.

Door Ella Vermeulen
anne wil blankers

Eind oktober sprak actrice Anne Wil Blankers (82) nog over haar jaren als mantelzorger en hoe moeilijk ze het vond om haar man Ger van Klaveren – die leed aan Alzheimer – uiteindelijk toch in een verpleegtehuis te laten opnemen.

Vandaag is bekend geworden dat ze hun 60-jarig huwelijksjubileum niet hebben kunnen halen. Afgelopen week moest zij afscheid nemen van haar echtgenoot, de vader van hun kinderen. Zijn dood kwam zo onverwachts, dat hun zoon Christo nog in het buitenland verbleef.

Onverwacht overleden

‘Het is heel snel gegaan,’ vertelt hun zoon Christo (57) aan Story. ‘Mijn vader werd twee weken geleden ziek, maar hier had niemand rekening mee gehouden. Ik ook niet. Ik zat in het buitenland en was er niet bij toen hij overleed. Daarna heb ik heel snel een vlucht naar Nederland moeten boeken.’

Bijna 60 jaar gelukkig getrouwd

Anne Wil was vijftien jaar toen ze Ger voor het eerst ontmoette. Beiden stonden in de Bijenkorf op de platen-afdeling naar muziek te luisteren. Ze vond de zes jaar oudere Ger direct leuk, maar durfde niets te zeggen. Later op de dag zagen ze elkaar opnieuw: op de roltrap bij V&D. Het was Ger die naar haar toekwam en zei: ‘Hebben we elkaar niet eerder gezien?’ De twee maakten in het geheim afspraakjes. Niet omdat Anne Wil te jong was, maar omdat Ger niet katholiek was en dat destijds gevoelig lag. In 1964, toen Anne Wil 23 jaar was, trouwden ze alsnog.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in