Docu: wie was Anna Nicole Smith nu echt?

Anna Nicole Smith
© Getty Images

Anna Nicole Smith (1967-2007) was een wulpse blonde seksbom die aardig aan de weg timmerde als model, onder andere voor Playboy en Guess. Ze werd echter vooral wereldberoemd om haar huwelijk met de hoogbejaarde miljardair J. Howard Marshall.

Anna Nicole Smith
© Getty Images

Wat haar bezielde de beschermheilige aller golddiggers te worden, wordt stukje bij beetje duidelijk in de Netflix-documentaire Anna Nicole Smith: You Don't Know Me, die vanaf vandaag te zien is.

Anna Nicole Smith
© Getty Images

Anna Nicole had een rotjeugd als Vicky Lynn Hogan bij een alleenstaande moeder die in armoede leefde. Ze maakte haar school niet af, trouwde op haar zeventiende en beviel negen maanden laten van een zoon (en verbrak prompt  de relatie met zijn vader).

Anna Nicole Smith
© Getty Images

Modellenwerk – ze leek sprekend op Jayne Mansfield - was voor haar een manier om meer geld te verdienen dan waar ze ooit van had kunnen dromen. Als actrice was ze minder succesvol, maar dat kon J. Howard Marshall niet schelen.

Ze leerden elkaar kennen in een stripclub in Houston in 1991, hij was toen 86, zij 24. De miljardair overlaadde haar met dure cadeaus en aanzoeken, in 1994 zei ze ja en hield vol dat ze echt van hem hield en dat het haar niet om zijn geld ging. Daar had ze best een punt mee, want als model verdiende ze geld als water, onder andere als spokesperson voor dubieuze dieetpillen.

Anna Nicole Smith
© Getty Images

Het lijkt erop dat ze eerder allebei eenzaam waren en het gezellig vonden om samen te zijn, hoewel ze ook gretig genoot van zijn gulheid. J. Howard Marshall stierf op zijn 90ste, na dertien maanden met Anna Nicole te zijn getrouwd. Dit was haar look voor zijn herdenkingsdienst.

Wat volgde, waren eindeloze rechtszaken met zijn familie: ze stond weliswaar niet in het testament, maar zou wel mondeling de helft van zijn vermogen zijn beloofd.

Anna Nicole Smith
© Getty Images

In 2006 kreeg ze een dochter, Danielynn, waar DNA-testen aan te pas moesten komen om uit te zoeken wie de biologische vader was. Drie dagen na de geboorte van haar dochter stierf Anna Nicole's zoon Daniel (hier links in 2004) in de ziekenhuiskamer waar ze met haar baby bijkwam van de bevalling. Hij bezweek aan een combinatie van drugs, waaronder methadon en antidepressiva.

Anna Nicole Smith
© Getty Images

Smith had al mentale problemen, maar was gebroken door de dood van haar zoon, met wie ze heel close was.

De laatste jaren en maanden van haar leven stonden in het teken van de schier eindeloze rechtszaken en haar toenemende verslavingen, die bepaald niet haar beste kanten in haar opwekten. Ze verkocht haar persoonlijke leed maar al te graag aan de pers, om aandacht te krijgen en in de spotlights te blijven staan, waarbij ze leugens niet uit de weg ging.

Anna Nicole stierf op 7 februari 2007, aan medicijnvergiftiging.

Anna Nicole Smith
© Getty Images

Danielynn is uiteindelijk door haar vader Larry Birkhead uit de scène van haar moeder gehaald om van een redelijk normale jeugd te kunnen genieten.

Dit is Danielynn nu. In de docu komen haar vrienden en nabestaanden aan het woord, je kunt 'm vanaf vandaag streamen op Netflix.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in