Chantal Janzen krijgt een opfrissertje (in Tussaud, dan)

In de kamer naast haar kreeg Beyoncé een metamorfose, zó beroemd is 'ons Sjentel'! 

Door Ella Vermeulen
chantal janzen

Chantal Janzen staat al sinds 2009 in Madame Tussaud te shinen. "Dertien jaar geleden, kregen we een telefoontje van Tussauds dat ze een wassenbeeld van me wilden maken, schrijft ze op Instagram. "‘Of ik dat leuk zou vinden’…. Als kind was ik ooit met mijn ouders in dit museum op de Dam geweest, tijdens een dagje Amsterdam vanuit Limburg, en dat vond ik geweldig. Dus ja, natúúrlijk was ik vereerd dat ik daar tussen mocht komen te staan destijds."

Yep, er wordt ook wel eens aan zo'n beeld gelikt

"Nu, 13 jaar later, zou je denken dat je er inmiddels aan gewend bent geraakt, maar denk ‘s even na… een beeld, van jou zelf, jouw kop, exact jouw lijf, jouw haar, je jurk, sieraden, en dat daar mensen naar gaan kijken (en likken, yep dat gebeurt) dat went echt niet hoor. ‘Bekend zijn’ is al vaak een vrij vreemd iets, en zo’n ‘bijkomstigheid’ zoals zo’n wassenbeeld maakt het al helemaal vrij bizar.

Vorig jaar kreeg ik de vraag of ze een nieuw beeld van me mochten maken. Ze vonden ‘m niet meer up to date, en vroegen of ik zin had om naar het atelier van @madametussauds in London te gaan om opnieuw te poseren.

Wat een feest was dat weer: zo’n ongelofelijk goeie vakmensen, niet normaal hoe ambachtelijk en toegewijd ze dat daar doen. In de kamer naast mij waren mensen bezig met een beeld van Beyoncé, om deze up to date te maken.

'Sorry that you're waxing Sjentel Jenzen and not my neighbor Bey'

Ik zei natuurlijk tegen de mensen die helaas aan Sjentel Jenzen zaten te kleien ‘sorry that you’re waxing me and not my neighbor Bey’. Maar het maakte hen niks uit, zeiden ze lief en beleefd.

Dankjewel team van Madame Tussauds, Annemieke en ook Mariska, voor dit kunstwerk. En dan heb ik het uiteraard over alles behalve mezelf, dan bedoel ik hun kunde. Want hoe knap en gedetailleerd is dit?? Zelfs de binnenkant van mn oor klopt, zei Leco net. En daarover gesproken: heeeel veel dank aan mn leuke Leco en Kelly, die me ook na ultrakorte nachten altijd weer oplappen en iets leuks aantrekken."

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in